29.10.2011 / PKK'dan 'Hayvani' Tuzak


Polis kontrol noktasına yaklaşan bomba yüklü katır öldürüldü.

PKK'dan 'Hayvani' Tuzak 

Güvenlik güçlerinin eylemi fark etmesi sayesinde faciadan dönüldü. Bölge önce ateş altına alındı. Polisler ateş açarak katırı telef etti ve bomba imha ekibi patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

 

Dün sabah 09.00 sıralarında Hakkari’ye 7 kilometre uzaklıkta bulunan “Depin Polis Noktası”na bomba yüklü bir katırla eylem girişiminde bulunuldu. Katırı fark eden güvenlik güçleri büyük bir katliamı önlemiş oldu. Polis noktasındaki görevliler katırın yaklaşmasını önlemeye çalışırken, bölgeye çok sayıda Özel Harekat polisi sevk edildi ve patlayıcıyı imha için operasyon başlatıldı. Bölge yoğun ateş altına alındı. Polislerin açtığı ateşle telef olan katırın üzerindeki patlayıcı da bomba imha uzmanları tarafından fünyeyle patlatıldı.

 

A-4 ve C-4 Yüklemişler!

 

Katırdaki bombaların, A-4 ve C-4 patlayıcılar olduğu saptandı. Hakkari Valisi Muammer Türker, imha edilen patlayıcıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Katırın üzerinde yüklü miktarda A-4 ve C-4 patlayıcıyla etkisini güçlendirmek için 2 tüp tespit edilmiş. Katır başı boş ‘Polis Kontrol Noktası’na gönderiliyor. Bölgeye 150-200 metre kala, şüphe üzerine karayolu trafiğe kapatıp, çembere alındıktan sonra da ateş edilmiş. Katır öldükten sonra da bombalar etkisiz hale getirildi. Katır, polis noktasına ulaşmış olsaydı cep telefonu ve kablolu düzenekle patlatılacaktı ve büyük bir facia yaşanabilirdi.”

 

Gazete Vatan - 29.10.2011, Cumartesi