29.04.2013 / Miniklerin Koyun Sevgisi


“Nazilli Özel Gökkuşağı Kreşi”, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri”
nde ilginç bir çalışmaya imza atıldı. Okul idaresi tarafından çocuklara sütün önemi ve faydaları bir süreliğine okulda beslenen sağmal bir koyun aracılığı ile anlatıldı.

Miniklerin Koyun Sevgisi 

Minikler önce koyunu besledi, ardından koyundan sağılan taze ve faydalı sütü içti. Sütün faydalarının da anlatıldığı etkinliklerde çocuklara hayvan sevgisi de aşılanmış oldu.

Okulun bahçesine getirilen koyunun çocuklar tarafından sevilmesine ve beslenmesine izin verilen etkinlikte, minikler bahçede topladıkları otlarla koyunu beslediler. Aynı zamanda sütün yararları anlatılan etkinlikte çocuklar sınıfta kendileri için hazırladıkları süt taçlarını takarak bahçede süt içtiler. Daha sonra içtikleri sütün kutusundan da çeşitli projeler gerçekleştirdiler. Öte yandan çocuklarla birlikte sınıflar süslendikten sonra bahçede çeşitli yarışmalar yapıldı. Zıp zıp top, basket atma, bayrak, halat çekme ve balon patlatma yarışmalarında çocuklar çok eğlenirken, etkinlikte yarışmaların bitiminde müzik eşliğinde palyaçolar ile birlikte çeşitli oyunlar oynandı.

 

http://www.aydinilkhaber.com sitesinden alınmıştır. - 29.04.2013, Pazartesi