28.10.2011 / İnek Sesi Marka Oldu


Aydın’ın Söke ilçesinde “Söktaş Grubu”, 35 milyon liralık yatırımla yeni bir marka yarattı.

Moova 

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren “Söktaş Grubu”, Aydın’ın Söke ilçesinde, 35 milyon liralık süt

ürünleri tesisi yatırımını tamamlayarak, inek sesi ile “Söke Ovası”na atıfta bulunan “Moova” markasıyla gıda sektöründe de üretime geçti.

 

“Moova Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ” Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Kayhan, “AA” muhabirine yaptığı açıklamada, süt ürünleri tesisi yatırımı 35 milyon liraya mal olmasına rağmen, 10 yılı aşkın süredir devam eden projenin, çiftlik oluşturulması ve diğer tüm hazırlıklarla birlikte toplam bedelinin 115 milyon lirayı bulduğunu söyledi.

 

Kayhan, ilk etapta 23 çeşit ürünle tüketicilerin karşısına çıkan “Moova”nın, batı bölgesindeki iller başta olmak üzere ülke çapında dağıtım yapmaya başlayarak, piyasadaki konumunu güçlendireceğini kaydetti.

 

Eylül ayı itibarıyla süt ve peynir üretimine, 3 Ekim’de sevkiyata başladıklarını anlatan Kayhan, “Daha çok noktaya ve Türkiye’nin belli başlı marketlerine doğru sevkiyatımız hızla genişleyecek” dedi.

 

AB Standartlarında Üretim

 

Kayhan, grubun kurduğu “Efeler Çiftliği”nde “Avrupa Birliği” standartlarında süt ürettiklerini dile getirerek, şu bilgileri verdi:

 

“Çiftliğimiz dışında süt alımı yapmıyoruz. Bu bizim çok önem verdiğimiz bir konu. Sütümüzün ne içerdiğini biliyoruz. ‘Efeler Çiftliği’nde hayvanlarımıza katkı maddeli yem yedirmiyoruz, antibiyotik asla vermiyoruz. Hayvanlarımızdan sağdığımız sütü hemen pastörize ediyoruz. Böylelikle sütümüzün içerisinde hiçbir zararlı mikroorganizmanın üremesine imkan vermiyoruz.

 

‘Moova’ paketlerinin içinde sütün en doğal, en saf, en kaliteli halinin bulunmasını bu sayede sağlıyoruz ve gelecekte de hep sağlıyor olacağız. Aynı şekilde, ‘Moova’nın üretim tesislerini de en yeni teknolojiyle, sütümüzün geldiği ‘Efeler Çiftliği’nin hemen yakınında kurduk. Böylelikle ‘Moova’nın sütü, sağıldıktan sonraki saflığını ve tazeliğini koruyarak hemen işlenebilecek. En ileri teknoloji uygulamaları ile en doğal ürünler arasında sağladığımız bütünlük, bizim ayırt edici özelliğimiz.”

 

Gıda Sektöründe Yeni Bir Anlayış

 

Türkiye’de ve Avrupa’daki yağ oranı en yüksek, bakteri oranı en düşük, en kaliteli sütü ürettiklerini savunan Kayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Moova, iş yapış aklı ve biçimiyle, marka mimarisi ve marka değerleriyle Türkiye’de ve gıda sektöründe yepyeni bir anlayış oluşturacak ve tüketicilerin hayat kalitesini geliştirecek bir markadır. Büyükbaş hayvanlarımız en iyi koşullarda bakılıyor ve en modern teknoloji ile sağılıyor. Bu nedenle

sütlerimizin içindeki bakteri oranı kabul edilmiş standartların bile altında. Üretilen sütlerin yağı herhangi bir nedenle alınmadığı için sütlerimizin hem lezzeti hem besleyici değeri çok yüksek. Üretim tesislerimiz, çiftliğimizin hemen yanında, sütümüzü, saflığı ve tazeliğini koruyarak en son teknolojiyle

işliyoruz.”

 

Çiftlik, üretim tesisi ve altyapılarıyla entegre bir tesis kurduklarını söyleyen Kayhan, “Tek başımıza değil, içinde bulunduğumuz tüm ekosistem ile birlikte büyümeyi hedefliyoruz. Anlaşmalı çiftçilerle yem ve süt için alım garantileri oluşturarak, gerekli durumlarda veterinerlik hizmeti vererek, bir kırsal gelişim modeli ve büyüyen bir ekosistem oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

Üretimini gerçekleştirdikleri her alanda, o alanın uzmanlarıyla çalıştıklarını belirten Kayhan, “Moova”nın ürettiği peynir çeşitleri arasında yer alan gouda, edam, cheddar, mozzarella ve pizza mozzeralla Hollanda ve İtalya’da geliştirildiği için, bunların üretiminde Hollandalı ve İtalyan uzmanlarla çalıştıklarını söyledi.

 

Kayhan, çiftlikte çalışanlarla birlikte 500 kişiye istihdam sağladıklarını da kaydetti.

 

Gazete Vatan - 28.10.2011, Cuma