28.10.2011 / Bakan Kılıç'tan Sharapova'ya Tepki!


“Türkiye’nin imajını bozmaya yeltenmek kesinlikle haksız bir tavırdır.”

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ünlü tenisçi Maria Sharapova’nın, “Teb Paribas WTA Championships”ten, sakatlığını ve köpeklerin sürülerle kentte gezmesini gerekçe göstererek çekilmesine tepki gösterdi. Kılıç, “Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası’nın üzerine gölge düşürmek ve sudan bahanelerle 2020 olimpiyatlarına aday olan Türkiye’nin imajını bozmaya yeltenmek kesinlikle haksız bir tavırdır” dedi.

 

…………………………………………

 

Sharapova’ya Tepki

 

Suat Kılıç, sakatlığını ve köpeklerin sürülerle kentte gezmesini gerekçe göstererek şampiyonadan çekilen ünlü tenisci Maria Sharapova’ya tepki göstererek, şöyle konuştu:

 

“Sakatlığı ya da performansının düşüklüğü nedeniyle Türkiye’yi kabahatli ülke olarak görüyorsa bu noktada bizim bir kabahatimiz yok. Dünyanın hiç bir yerinde göremeyecekleri kadar da nitelikli bir tenis izleyicisi önünde salona çıktılar. Öyle ‘Sokakta köpek gördüm’ gibi Türkiye’ye yönelik eleştiriler yapmak doğru değil değil. Bu ülkede her canlının yaratılmış olmaktan dolayı yaşama hakkı var. Herhangi bir nedenle ‘Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası’nın üzerine gölge düşürmek ve sudan bahanelerle 2020 olimpiyatlarına aday olan Türkiye’nin imajını bozmaya yeltenmek kesinlikle haksız bir tavırdır.”

 

………………………………………

 

Gazete Vatan - 28.10.2011, Cuma