28.03.2017 / Türkiye’nin En Yeşil Festivali


İzmir’in Urla ilçesinde düzenlenen “7. Mart Dokuzu Ot Festivali” için binlerce kişi “Özbek Köyü”ne akın etti.
Ot Festivali
“Ot tanıma Yarışması” için ot toplayan vatandaşlar, tarlalarda keyifli anlar geçirdi. Festivalde deniz ürünleriyle yapılan ot yemekleri tanıtıldı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Urla’da yalnızca deniz, tarih, kültür turizmi yaşanmıyor. Urla artık gastronomi turizmiyle de katma değer kazanıyor” dedi.

“İzmir Büyükşehir Belediyesi”, “Urla Belediyesi” ve “Doğal Sofra Urla Gönüllüleri”nin işbirliği ile geleneksel beslenmeyi ve yöresel değerleri yaşatmak amacıyla Urla’nın “Özbek Köyü”nde gerçekleştirilen festivale Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Meclis Üyeleri, “Urla Gönüllüleri” Temsilcisi Bilge Bengisu Öğünlü, Özbek Muhtarı Işıl Erdoğan ve Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce kişi katıldı.

Sibel Uyar, 28-30 Nisan günlerinde yapılacak ve 1 milyon kişinin yöreye gelmesi beklenen “3. Uluslararası Urla Enginar Festivali”ni hatırlattı. Uyar, “Mutfak kültürümüze Giritlisi, Arnavutu, Boşnağı, Pomağı her biri ayrı lezzet katmış. Festivallerimiz, ninelerimizden kalan bu mirası koruyup gelecek nesle aktarırken, Urla’nın bir gastronomi kenti olarak da varlığını gözler önüne seriyor” dedi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, konuşmasını tamamlarken, katılımcılara “Bu dağlarda çiçekler solar mı?” diye sordu. Katılımcılar hep birlikte “Hayır” yanıtını verdi. Başkan Uyar, ikinci sorusunda da “Biz bu çiçeklerin solmasına izin verir miyiz?” deyince yurttaşlar yeniden “Hayır” diye seslendi. Katılımcılar, “Hayır”ın ardından gelen “İzmir Marşı”na Türk bayrakları ile eşlik etti.

Aydınlık Gazetesi - 28.03.2017, Salı