26.11.2015 / Göllüce Kadınları Kolları Sıvadı: Köyümüzü Bırakmayacağız


“Defne Tarım A.Ş.”
nin mera alanlarını satın almasına karşı direnişle gündeme gelen “Göllüce Köyü”, şimdi de “Defne Tarım A.Ş.”nin mera alanına çektiği tel örgülere karşı mücadele bayrağını açtı.

Göllüce Kadınları Kolları Sıvadı 

Göllüce’deki “Milli Birlik Komitesi” üyelerinin 22 Kasım’da düzenlediği pikniğe “Vatan Partisi İzmir İl Örgütü”nün heyeti de destek verdi. Aralarında “Vatan Partisi” İl Başkan Yardımcısı Ali Karşılayan, Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül ve İl Başkanı İncisel Aytar’ın da bulunduğu heyet, üzerinde “Diren Göllüce, Göllüce Yalnız Değildir” yazılı dövizle köye gittiler.

 

Köylü kadınlarla kucaklaşan “Öncü Kadınlar”, Torbalı’da başlayan Göllüce’ye destek imza kampanyasını birlikte gözden geçirdi, yaygınlaştırma yollarını görüştüler.

 

Şirket, Köye Gelmeyi Göze Alamadı

 

“Göllüce Köyü”nün “Milli Birlik Komitesi” sorumlusu Hasan Taş, bir konuşma yaparak mücadelenin geçmişini ve planlarını aktardı. Taş, şunları söyledi: “Bizi ikna etmeye çalışan ‘Defne Tarım A.Ş.’ yetkilileri beni ve birkaç arkadaşımı Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in makam odasında görüşmeye çağırdı. Biz bu çağrıyı doğru bulmadık. Şirket yetkililerine ‘Her şey şeffaf olmalı. Ne söyleyecekseniz gelin köyümüzde söyleyin. Tüm köy halkı kahvehanede toplanıp sizi dinlemeye hazır’ cevabını verdik. Ama ‘Defne Tarım A.Ş.’ yetkilileri köye gelmedi. ‘AKP’li ‘Torbalı Belediyesi Yönetimi’, işçileri köye göndererek duvarlardaki yazıları badana ile sildirdi, fakat aynı sloganları yeniden yazdık. Biz köyümüzü bırakmayacağız.”

 

Konuklar, daha sonra köy sakinleriyle birlikte İzmir’li müzik grubu olan “Grup Diren”in şarkılarını dinledi, sohbet etti.

 

Aydınlık Gazetesi - 26.11.2015, Perşembe (Sabriye Akkul)