25.08.2016 / Kurbağalıdere’ye Otel İptal


Belediye tarafından yapılan itiraz sonucunda “Kurbağalıdere”ye yapılacak otel projesi “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı”nca geri çekildi. “Kurbağalıdere”de ıslah çalışmaları başladı.

Kurbağalıdere 

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı”, “Kadıköy Eski Salı Pazarı” olarak bilinen, “Kurbağalıdere” ile “Fenerbahçe Stadyumu” arasında bulunan 3 bin metrekarelik alana yapılması planlanan 12 katlı otel projesini iptal etti.

 

“Kurbağalıdere”nin hemen yanına yapılmak istenen 12 katlı otel için “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı” Haziran ayında onay vermiş, “Kadıköy Belediyesi” askıya çıkan plana itiraz etmişti. Bakanlık, imar planı değişikliğine yönelik yapılan itirazı yerinde görüp geri çekti. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yaptığı açıklamada “Kadıköy Belediyesi olarak ‘Zühtüpaşa Mahallesi’ndeki ‘Kurbağalıdere’ ile ‘Fenerbahçe Stadyumu’ arasında kalan 3 bin metrekarelik alan için istenilen plan değişikliğine itiraz etmiştik. İtirazı değerlendiren ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’, itirazın yerinde olduğunu dikkate alarak ‘Kurbağalıdere’ye otel inşaatı projesini iptal etti” dedi.

 

“Kurbağalıdere”nin hemen yanı başına yapılması planlanan projede inşaat yoğunluğunun iki emsal olması ve otelin bodrum katlarında otoparkın yanı sıra hamam, sauna, havuz, yemekhane gibi tesislerin yer alması planlanıyordu.

 

Otele İmar Verilmesi Doğru Değil

 

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, iptalden önce yaptığı açıklamada imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtmişti. Nuhoğlu şunları söylemişti: “Türkiye’de bunca önemli sorunlar varken Bakanlığın ‘Kadıköy’de ‘Kurbağalıdere’ kenarında bir otele imar vermesini doğru bulmuyoruz. Yıllardır ıslah edilemeyen ‘Kurbağalıdere’ kenarına otel yapılması için imar planını değiştirmeyi anlamak mümkün değil.”

 

Öte yandan “Kurbağalıdere” ıslah çalışmaları kapsamında “Kadıköy”de bazı kesimlerde dün başlayan su kesintisi bugün de devam edecek.

 

Aydınlık Gazetesi - 25.08.2016, Perşembe