25.02.2014 / Antalyalılar Phaselis İçin Tek Yürek Oldu


İşadamı Fettah Tamince’nin dünyaca ünlü antik kent “Phaselis”e yaptırmak istediği oteli protesto etmek için 2 bin Antalyalı “Phaselis”e aktı. Önceki gün yapılan eylemde köylülerden çevre ve doğa derneklerine, bisikletçilerden taraftar gruplarına, meslek odalarına kadar her yaştan yurttaş tek yürek oldu. Yurttaşların hazırladıkları, “İnce ince Yasemince, burayıda mı götürüyorsun Tamince?”, “Köylüye Sittir, Tamince’ye diktir”, “Alo Fatih, Phaselis’i sansürle çok güçlendiler”, “Ben sana otel yapma demiyorum, hobi olarak yine yap”, “Allah onların otellerine ateşler salsın” yazılı dövizler yüzleri güldürdü.

Phaselis Eylemi 

“Kemer Yelken Kulübü” üyeleri Türk bayraklarıyla süsledikleri tekneyle mitinge destek oldu. Amatör kümede top koşturan “Çıralıspor” da müsabakasını erteleyerek eyleme katıldı. Yapılan konuşmalarda, “Phaselis”, koruma altına alınana kadar eylemlere devam edileceği belirtildi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın da eyleme katıldı. Akaydın, “Artık halk ‘Taksim Gezi Parkı’yla artan bir bilinçle, kendi doğal ve kültürel zenginliklerine sahip çıkıyor. Bu direnci hiç kimse aşamaz. ‘Konyaaltı’ sahilinde de stadyumun yapıldığı alanda bir AVM veya rezidans yapılacağı gündemde. Antalyalılar bilinçli tepkilerini orada da kullanacaktır.” diye konuştu.

 

Aydınlık Gazetesi - 25.02.2014, Salı