24.03.2016 / ‘Sabri Ülker Çevre Ödülü’ Sahibini Buldu


“Yıldız Holding”
in kurucusu Sabri Ülker adına “TURMEPA” işbirliği ile düzenlenen “Sabri Ülker Çevre Ödülü”nün üçüncüsü “Hydromx Enerji Tasarruf Projesi”ne verildi.

Sabri Ülker Çevre Ödülü 

İleri teknoloji kullanılarak geliştirilen bir nanolikid olan “Hydromx”, enerji tüketimi ve karbon salımında yüzde 35 azalma sağlıyor. “Yıldız Holding”in, “Deniz Temiz Derneği/TURMEPA” işbirliğiyle yürüttüğü “Sabri Ülker Çevre Ödülü”nün üçüncüsü sahibini buldu.

 

Başvuru kriterlerini yerine getiren 274 proje arasından enerji tasarruf sıvısı olan ve ısı aktarımını geliştirmek için “Nano-Termo Teknolojisi”ni kullanan “Hydromx Enerji Tasarruf Projesi” ödülü kazandı. Ödül platformu sürdürülebilir çevre, su ve tarım gibi alanlarda uygulanabilir proje üreten birey ve kurumları teşvik etmek amacıyla ilk olarak 2013 yılında başlatılmıştı.

 

Ödül töreninde konuşan “Yıldız Holding Yönetim Kurulu” Başkan Yardımcısı Ali Ülker, ödülü gelenekselleştirerek çevre, su ve tarım gibi alanlarda proje üretenleri ödüllendirmeye devam edeceklerini belirtti ve şunları söyledi: “Bu amacımızda en önemli yol göstericimiz Sabri Ülker. O’nun ‘topraklarımıza, sularımıza, çevremize sahip çıkmak vatana sahip çıkmaktır’ sözü bize ışık tutuyor. Sabri Bey, ‘TEMA’nın kurucularından biriydi. Şimdi bizler ortak projeler geliştirerek vatanımıza hizmet etme geleneğini sürdürüyoruz.”

 

Aydınlık Gazetesi - 24.03.2016, Perşembe