23.03.2017 / Terör Kurbanı Görkem Yazıcı İçin Hatıra Orman Kuruldu


10 Aralık’ta Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısında 22 yaşında hayatını kaybeden Görkem Yazıcı için "Hatıra Ormanı" kuruldu.
Görkem Yazıcı Hatıra Ormanı
10 Aralık’ta Beşiktaş’ta gerçekleşen terör saldırısında 22 yaşında hayatını kaybeden Görkem Yazıcı için, “Kilyos Demirciköy”de hatıra ormanı kuruldu. “Koç Üniversitesi” ve “Bölge Orman Müdürlüğü”nün desteğiyle, terör saldırısında yaşamını yitiren Görkem Yazıcı için  5 bin fidan dağıtıldı ve dikildi. “Görkem Yazıcı Hatıra Ormanı”na ilk fidanları dikmek için Yazıcı ailesi, Görkem Yazıcı’nın arkadaşları ve sevenleri katıldı. Dün gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliği, Görkem Yazıcı’nın babası Cemalettin Yazıcı’nın 14’ncü ölüm yıldönümüne denk getirildi.  Etkinliğe katılan anne Bilge Yazıcı Yazıcı, ayakta durmakta zorluk çekti ve etkinliği sandalyede oturarak takip etti.

Başkalarının Canı Yanmasın

Göz yaşlarına hakim olamayan Bilge Yazıcı, “Böyle bir durumda ne hissedilir? Babasının ölüm yıldönümünde orman dikiyoruz. O mükemmel bir çocuktu. Ben doyamadım çocuğuma başka annelerin canı yanmasın, ağlamasın” diye konuştu. Anne Bilge Yazıcı, ağaç dikme işlemini sonuna kadar izleyemeden alandan ayrıldı.

“Anmak İçin En İyi Yol”

İlk etapta 5 bin ağaç ile oluşturulan ormandaki ağaç sayısının ilerleyen aylarda 10 bine çıkarılması hedefleniyor. Yaklaşık 30 hektarlık bir alan üzerinde kurulan hatıra ormanına ağaç diken Görkem Yazıcı’nın lise ve üniversite arkadaşları da duygusal anlar yaşadı. Yazıcı’nın lise arkadaşı olan Melisa Çakmak “Görkem de böyle bir etkinlikle kendisinin anılmasını isterdi” dedi. “Koç Üniversitesi”nden arkadaşı Mehmet Furkan Sarıkatipoğlu ise “Görkem insanları mutlu etmek isterdi. O yüzden bu orman O’nu anmak için en iyi yol” diye konuştu.

Aydınlık Gazetesi - 23.03.2017, Perşembe (Mustafa K. Erol)