23.03.2017 / Gökçek’e Halk Sağlığına Kastetmekten Suç Duyurusu


Meslek odaları, kitle örgütleri ve milletvekilleri asbestli “Havagazı Fabrikası”nı denetimsiz şekilde yıkarak halk sağlığına kastettiği gerekçesiyle “Ankara Büyükşehir Belediyesi” yetkilileri ve yıkım firması hakkında suç duyurusunda bulundu.
Gökçek'e Suç Duyurusu
“Mimarlar Odası Ankara Şubesi”, “Ankara Tabip Odası” üyeleri, kitle örgütlerinin temsilcileri ve bazı “CHP” milletvekilleri asbestli “Havagazı Fabrikası”nın yıkımıyla ilgili “Ankara Büyükşehir Belediyesi” yetkilileri ve yıkım firmasıyla ilgili bireysel suç duyurusunda bulunmak için “Ankara Adliyesi” önünde bir araya geldi.

“Mimarlar Odası Ankara Şubesi” Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Asbestli bölümün yıkılmadığı söyleniyor, ama yıkıldığı çok açık. Bunun mahkeme tarafından tespit edilmesi gerekiyor. Tespit yapılmadan binanın yıkılması delilin karartılmasına ve suçun ortaya çıkmasına engel olacaktır” dedi.

“CHP” Ankara milletvekili Murat Emir ise, “Büyükşehir Belediyesi Ankaralıların sağlığını büyük bir tehlikeye atmıştır. Gökçek’in yalanları açığa çıkmıştır. Kendisini bir an evvel istifaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Aydınlık Gazetesi - 23.03.2017, Perşembe