23.02.2014 / Pandaya Devlet Töreni!


Çin’den Belçika’ya gönderilen iki panda, Brüksel’deki “Zaventem Havalimanı”nda Başbakan Elio Di Ruupo tarafından karşılandı. Dört yaşındaki 2 panda 15 yıllarını geçirecekleri parka götürüldü.

Pandaya Devlet Töreni! 

Belçika’nın güneyinde yer alan Valonya’daki bir hayvanat bahçesine yerleştirilmek üzere Çin’den gönderilen iki panda, havalimanında Başbakan Elio Di Rupo tarafından karşılandı. Pandaları taşıyan kargo uçağını itfaiyelerin su sıkarak karşıladığı Brüksel’deki “Zaventem Havalimanı”nda, elinde küçük bir oyuncak panda taşıdığı görülen Başbakan Di Rupo, pandaların gelişinin çok önemli bir olay olduğunu belirterek, “Çin’de hemen hemen her yerde Belçika’dan bahsediliyor. Pandalar Çin’in milli hazinesi. Gerçekten siyasi değeri çok yüksek olan bir eylem” dedi.

 

120 Gazeteci İzledi

 

Belçika medyasından ve uluslararası medyadan yaklaşık 120 gazetecinin yakından izlediği dört yaşındaki Hao Hao ve Xing Hui adlı pandalar, havalimanındaki “karşılama töreninin” ardından polis eskortu eşliğinde 15 yıl geçirmeleri öngörülen “Pairi Daiza” adlı parka götürüldü. Sayıları toplamda 1600 olan dev pandalara Avrupa’da dört, dünya genelinde ise 16 hayvanat bahçesi ev sahipliği yapıyor. Çin, pandaların ülke dışına çıkarılması konusunda çok sıkı kurallar uyguluyor.

 

Gazete Vatan - 23.02.2014, Pazar