22.06.2018 / ‘Yeşil Düşmanı HES’leri Kapatırız’


“Vatan Partisi”nin Rize milletvekili adayları Salih Öksüz, Derya Çağlar ve Erdoğan Bakoğlu, “Hemşin İlçesi Aşağı Kantarlı Köyü”nde, bölge halkının yıllardır uğraştığı “HES Projeleri” konusunda köylüye “Yeşilimizi, derelerimizi koruyacağız” sözü verdi.
Yeşil Düşmanı HES'ler Kapatılacak
“Vatan Partisi” heyetinin köyde yaptığı basın açıklamasında konuşan Derya Çağlar, köylünün yıllardır verdiği hukuk mücadelesi sonucu çıkan yargı kararlarının uygulanmasını istedi ve şunları söyledi:

“HES’ler doğayı, havayı ve insanı hesap etmeden kar amacıyla kuruluyor. Gelişigüzel kurulan ‘HES’lerle bölgemizde derelerimiz, yeşilimiz ve bu topraklar üzerinde yaşayan canlılar yok ediliyor. Kapitalizmin bu yağma projelerine dur demenin tek yolu var: O da örgütlü olmaktır. Örgütlü olmadan bu projeleri bertaraf etme şansımız yok. Biz vatandaşlarımızı, HES mağdurlarını ‘Vatan Partisi’nde örgütlü olmaya çağırıyoruz. Çünkü ‘Vatan Partisi’ iktidarında yaşamı yok eden bu HES projelerine son verilecek, doğaya zararlı projeleri iptal eden yargı kararları uygulanacaktır.”

Aydınlık Gazetesi - 22.06.2018, Cuma (İlyas Gümrükçü)