21.10.2017 / Hem Gezdiler Hem de Öğrendiler


“Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu” öğrencileri “Fen Bilgisi” dersi kapsamında gittikleri “Dalyan”da nesilleri tehlike altında olduğu için koruma altına alınan “Caretta Caretta” türü deniz kaplumbağaları hakkında bilgi aldı. Öğrenciler hem gezdi, hem de öğrendi.
Gezerek Öğrendiler
“Özel Fethiye İlkokulu/Ortaokulu 4., 5. ve 6. Sınıf öğrencileri” “Dalyan İztuzu Kumsalı”nda bulunan “DEKAMER” (Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi) ve “Kaptan June Vakfı”nı ziyaret ettiler.

“Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi”nde yaralanmış ve tedavi gören “Caretta Caretta”ların yaşam döngüleri, beslenmeleri ve göç yolları hakkında da önemli bilgiler elde ettiler.

Daha sonra “Kaptan June Vakfı”na geçerek “İztuzu Kumsalı”nın ve “Caretta Caretta”ların koruma altına alınmasını sağlayan Kaptan June ile tanışma fırsatı bulan öğrenciler Kaptan June’un hayatını ve “İztuzu Plajı” için yaptıklarını O’nun ağzından dinlediler.

“Fen Bilimleri” dersi kapsamında gerçekleştirilen geziden büyük keyif aldıklarını dile getiren öğrenciler nesli tehlike altında olan “Caretta Caretta”lar hakkında çok faydalı bilgiler öğrendiklerini belirttiler.

Batı Akdeniz Gazetesi - 21.10.2017, Cumartesi