21.07.2013 / 'Vahşetin Krallığı'na 50 Bin Metrekare Daha


“Atatürk Orman Çiftliği”
Talanına “Bakanlar Kurulu”ndan Onay

Vahşetin Krallığı 

“AKP”, Atatürk’ün mirasını talan etmeye devam ediyor. Bir kısmı “ABD Büyükelçiliği”ne peşkeş çekilen “Atatürk Orman Çiftliği”nin binlerce metrekare alanı daha yağmalanıyor.

 

Ankara’da “vahşetin krallığı” projesi olarak da adlandırılan “Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı”na, “Atatürk Orman Çiftliği”ne ait 50 bin metrekarelik daha arsa eklendi.

 

Başkent halkının büyük tepki gösterdiği, meslek örgütlerinin de itiraz ettiği “Atatürk Orman Çiftliği” (AOÇ) hayvanat bahçesi yenileme alanına, “Bakanlar Kurulu” kararı ile İstanbul yolu bitişiğinde bulunan 50 bin 674 metrekarelik alan daha eklendi.

 

“AOÇ Hayvanat Bahçesi”, geçen yıl yenileme alanı olarak ilan edilmişti.

 

Karar “Resmi Gazete”de yayınlandı. “Resmi Gazete”nin aynı tarihli nüshasında Ulus’taki tarihi çekirdek alanda, yeni yapılaşmaya olanak sağlamak üzere 111 farklı parsel için “Bakanlar Kurulu”nun kamulaştırma kararı da yayınlandı. “AKP”li “Ankara Büyükşehir Belediyesi”, Ulus tarihi kent merkezinde kamulaştırılan alanlarda imar çalışması yürütmeye yetkili olacak.

 

Hukuka Aykırı

 

“Mimarlar Odası Ankara Şubesi” Başkanı Ali Hakkan, her iki karar için de gerekeni yapacaklarını söyledi. Hakkan, “Bu alanda yapılan tüm düzenlemeler ‘AOÇ’ye özel olarak düzenlenmiş olan yasası ile belirlenmiş kullanım amaçlarına, ‘AOÇ’ alanının vizyonuna, kentsel yenileme hukukuna aykırıdır. Bu açıkça ‘AOÇ’nin talanıdır” dedi.

 

“Öfkemiz Daha da Büyüyor”

 

Gezi olaylarıyla birlikte yurdun dört bir yanında oluşturulan halk meclislerinden biri olan “AOÇ Halk Meclisi” sözcüsü Hazal Bahçeci de karara tepki gösterdi. Bahçeci, “AKP inatla Atatürk’ün mirasını talan etmek istiyor. Başkentliler buna izin vermeyecek. Attıkları bu adım, Ankaralı yurttaşların AKP’ye karşı mücadele azmini, öfkesini daha da büyütüyor” şeklinde konuştu.

 

“Şamarı Sandıkta Görecekler”

 

“İşçi Partisi” Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “AKP iktidarı bu kararıyla, Ankara halkının büyük tepkisine rağmen talana devam edeceğini ilan etmiş oldu. Atatürk’ün mirasını rant alanına çevirmek milletin öfkesini büyütüyor. Başkentliler, Mart’ta yapılması öngörülen yerel seçimlerde AKP iktidarına ve onun Ankara’daki ayağı Gökçek’e gereken dersi verecek. Arkasından da, yaptıkları bütün bu hukuksuz işlemlerin hesabını yargıda verecekler.”

 

Aydınlık Gazetesi - 21.07.2013, Pazar