20.10.2011 / Hayvana Bak!


Ö
zel hayvanat bahçesi sahibi, aralarında nesli tükenen türlerin de bulunduğu 56 vahşi hayvanı kente saldıktan sonra intihar etti. Polis 48 hayvanı vurarak öldürdü.

Yazık Değil mi? 

ABD’nin Ohio eyaletinde bulunan 25 bin nüfuslu Muskingum kasabası, vahşi hayvan trajedisine sahne oldu. Kentteki özel hayvanat bahçesinin sahibi olan 62 yaşındaki Terry Thompson, 18 Bengal kaplanı, 17 aslan, 8 ayı, 3 leopar, 1 babun, 1 kurt ve bir dağ aslanı dahil tam 56 hayvanı kafeslerinden serbest bıraktıktan sonra intihar ederek yaşamına son verdi. Kente dalan ve agresif davranışlar sergileyen 200 kiloluk vahşi hayvanlar yüzünden okullar kapatıldı. Halka evlerinden çıkmamaları ve evcil hayvanlarını da yanına almaları uyarısında bulunan polis, kaçan hayvanları önce sakinleştirici iğneyle yakalamaya çalıştı.

 

2 Bin 500 Tane Kaldı

 

Ancak başarılı olamayınca uzun namlulu tüfeklerle düzenlenen operasyonla nesli tükenmekte olan 18 Bengal kaplanı dahil 48 hayvanı öldürdü. Canlı yakalanan 3 leopar, bir ayı ve iki maymun yakınlarda bulunan “Columbus Hayvanat Bahçesi”ne gönderildi. Boyu 3 metreye varan Bengal kaplanlarından dünya üzerinde sadece 2 bin 500 adet kaldığı tahmin ediliyor. Ohio, egzotik evcil hayvanlar konusunda sınırlamaların en az olduğu ve bu hayvanların saldırılarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaların en sıklıkla yaşandığı eyaletlerden biri olarak biliniyor.

 

Gazete Vatan - 20.10.2011, Perşembe