20.05.2021 / Milas’ta 7 Köpek Öldürüldü


Muğla’nın “Milas İlçesi”ne bağlı “Boğaziçi Mahallesi”nde site sakinlerinin beslediği ve sahipli olan 7 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi hayvanseverleri isyan ettirdi.
Milas'ta 7 Köpek Öldürüldü
Muğla’nın “Milas İlçesi”ne bağlı “Boğaziçi Mahallesi”nde üç gün içerisinde bazı kişi veya kişilerin evlerin bahçelerine attıkları kıyma içine karıştırılan zehirli maddeyi yiyen 7 köpek can çekişerek öldü. Bazı köpekler ise hayvanseverler tarafından otomobillerle veterinerlere taşınarak kurtarıldı. Üç gün içerisinde 7 köpeğin zehirlenerek öldürülmesine sert tepki veren hayvanseverler ve hayvan sahipleri jandarmaya suç duyurusunda bulundu.

Bahçedeki Köpekleri Zehirlediler

Beslediği iki köpeğin bahçesinde zehirlendiğini belirten evli ve iki çocuk annesi Halime Güler “Köpeklerim bahçemdeydi, gece yarısı havlamalarını duydum can havliyle bağırıyorlardı, dışarı çıktığımda can çekiştiklerini gördüm, ne yaptıysak kurtaramadık. Suçluların bulunması için jandarmaya şikayetçi olduk” dedi.

Bunun Adı Toplu Katliam

Bodrumlu hayvan severlerden Adem Çelik (65) ise “Her yıl yaz sezonu geldiğinde özellikle kıyı mahallerinde bu tür toplu zehirlemeler oluyor ve önlenemiyor. Onlarca yüzlerce kez şikayet ettik, ama suçlular bulunamadı. Bu kez de kıyma ve tavuk etlerinin içine zehir koyarak her yere atmışlar. Bu hayvanların çoğu sahipli, sahipsiz olanlar da var, bu cinayeti işleyenlerin bulunmasını istiyoruz, çünkü bunun adı toplu katliam” dedi.

Sözcü Gazetesi - 20.05.2021, Perşembe