19.12.2017 / Doğa İçin Bayrak Açtılar


“Menemen Çatalköy Mahallesi” halkı tarafından mahkemeye taşınan taş ocağı için ilk bilirkişi incelemesi yapıldı. Çaltıköylüler, inceleme sırasında bölgede hazır bulundu ve taş ocağı girişimine tepki gösterdi.
Taş Ocağına Hayır
İzmir’in Menemen İlçesi’ne bağlı “Emiralem Mahallesi”nde kurulması planlanan ve bölgedeki altı kırsal mahalleyi ilgilendiren taş ocağına karşı açılan davada ilk bilirkişi incelemesi yapıldı. “Çaltıköy Mahallesi” halkı tarafından açılan davada mahkemenin atadığı bilirkişiler bölgede incelemelerde bulundu. “Çaltıköy Mahallesi” halkı, inceleme sırasında bilirkişileri yalnız bırakmadı. Mahalle sakinleri, bölgeye taş ocağı kurulmasını istemediklerini belirttiler. Menemen ilçe merkezine 12 kilometre mesafede olan “Çaltıköy” sakinleri, inceleme sırasında bir araya gelerek taş ocağı girişimine ve “ÇED gerekli değildir” raporu verilmesine tepki gösterdiler.

Ziraat Odasından Destek

“Çaltıköy” sakinlerine “Menemen Ziraat Odası” Başkanı Metin Karagöl de destek verdi. Karagöl, “Aydınlık Ege”ye yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Taş ocağı Çaltıköy, Karaorman, Alaniçi, Bağcılar, Ayvacık ve Emiralem Mahallelerini kapsıyor. ‘Gediz Nehri’ne çok yakın bir yer. Bölgede ekonomi ağırlıklı olarak hayvancılığa dayanıyor. Üzüm üretimi, Antep fıstığı ve arıcılık var. ‘Emiralem Bölgesi” tarımsal anlamda çok gelişmiş durumda. Talebimiz, bu tür projelerde ‘ÇED Gerekli Değildir’ denilmesin. Tarımsal arazilerde ‘ÇED’ aransın. Süreç zorlaştırılsın. ‘ÇED’ sürecinde yerin gerçekleri ortaya çıkar. Tarım alanları gün gün azalıyor. Kolayca taş ocağı izni verilmesin. ‘Ziraat Odası” olarak bu işin takipçisiyiz. Çiftçilerimizin yanındayız. Mevcut taş ocaklarının kullanılmasını ve yenilerinin açılmamasını istiyoruz.”

Aydınlık Gazetesi - 19.12.2017, Salı