19.10.2016 / Erbil’deki Fuarda Türk Balığı İkram Ettiler


Irak’ın Erbil kentinde düzenlenen “9. Agrofood 2016 Fuarı”nda Türk su ürünlerinin tanıtımı yapıldı. “Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu” (STG) Başkanı Sinan Kızıltan, yaptığı yazılı açıklamada, 10-13 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenen fuara, üçüncü kez katıldıklarını belirtti.

Erbil Fuarı'nda Türk Balığı 

Kuzey Irak’ın gıda temininde Türkiye’nin ana tedarikçi ülke konumunda olduğuna işaret eden Kızıltan, Türkiye’den bölgeye yapılan su ürünleri ihracatının 2015 yılının Ocak-Eylül döneminde 6 milyon 330 bin dolar olduğunu, bu yılın aynı döneminde ise yüzde 39’luk artışla 8 milyon 814 bin dolara yükseldiğini bildirdi.

 

“Akdeniz İhracatçı Birlikleri” organizatörlüğünde Irak’ın en büyük süpermarket zincirlerinin satın alma müdürleri ve büyük yerel tedarikçilerin ağırlandığı fuar kapsamında resepsiyon düzenlendi.

 

Misafirlere Türk balıkları ikram edilen resepsiyona ev sahipliği yapan “Akdeniz Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği” Başkanı Alican Yamanyılmaz, Irak’a su ürünleri ihracatını artırmak istediklerini, bu pazarda kat edilecek çok yol olduğunu ifade etti.

 

Aydınlık Gazetesi - 19.10.2016, Çarşamba