19.09.2019 / Obez Kedi, Egzersiz İle 4.5 Kilo Verdi


Ankara’da yaşayan ve normalde 5-7 kilo ağırlığında olması gereken “British Shorthair” cinsi kedi fazla beslenme ve hareketsizlik sonucu 13 kiloya ulaştı. Adı “Shanti” olan 7 yaşındaki kedi fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tedaviye alındı. Burada yürüme egzersizi terapisiyle 2.5 ayda 4.5 kilo vererek, 8.5 kiloya kadar indi.
Shanti Egzersiz Yaparak Kilo Verdi
Ankara’nın Çankaya ilçesinde oturan Yasemin Aker’in küçük yaşta sahiplenip, “Shanti” ismini verdiği kedisi, zamanla aşırı kilo aldı. 7 yaşında normal şartlarda 5-7 kilo aralığında olması gereken kedinin, yaklaşık 3 ay önce 13 kiloya ulaştığını fark etti. Düzensiz fazla beslenme ve hareketsizlik sebebiyle kilo alan kediyi, veteriner fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine getirdi. Veteriner teknikeri Yağmur Denli gözetiminde kediye tedavi başlandı. Her gün koşu bandında ve pilates topu ile egzersiz yaptırılan kediye, diyet de uygulandı. “Shanti”, 2.5 ayda egzersiz ve diyet ile yaklaşık 4.5 kilo vererek 8.5 kiloya indi.

Veteriner teknikeri Yağmur Denli, “British Shorthair” cinsi erkek kedilerin 5-7 kilo arasında olması ideal iken “Shanti”nin fazla beslenme ve hareketsizlik sonucu 13 kiloya çıktığını söyledi. Tedaviye alınan “Shanti”ye günde 5-6 defa 15’er dakikalık bant üzerinde yürüme egzersizi terapisi uyguladıklarını belirtti. “Kalbi yormamak adına yavaş ilerlediğimiz bir egzersiz programı var. Genelde yürüyüş bandı üzerinde yürüyüş ve oyun egzersizleri uyguluyoruz. Aynı zamanda pilates topuna çıkıyor. Onun dışında beslenme düzeni oluşturuldu. Sadece diyet bir mama ile besleniyor. Mama dışında ekstra bir şey kullanmıyor. Bundan önce sahipleri ne yiyorsa o da onlarla aynı besinlerden yemiş. Bu sebepten hem metabolizma yavaşlamış hem de yedikleri çok kilo almasına sebep olmuş” dedi.

Yağmur Denli, “Shanti”nin 2.5 ayda 8.5 kiloya düştüğünü kaydederek, “Biraz agresif bir kedi. Shanti erkek olduğu için 5 kilo olması gerekiyor. Yaklaşık 1.5 ay sonra 5 kiloya kadar düşmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

https://enpati.net sitesinden alınmıştır. - 19.09.2019, Perşembe