19.03.2019 / Alim Karaca: Hedefimiz Fethiye’ye 7000 Avcı Getirmek


“Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediyesi” Başkan adayı Alim Karaca, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği “Fethiye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği”nde, 7 bin avcıyı turist olarak Fethiye’ye çekmeye çalışacaklarını ileri sürdü.
Yörük, Ali - Karaca, Alim
Yaklaşık 1200 üyesi bulunan “Dernek” için önemli bir gelişmeyi paylaşan Başkan Ali Yörük, “Uluslararası turnuvaların ve Türkiye geneli şampiyonaların düzenleneceği, ‘Fethiye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Tesisleri’ için yasal tüm izinlerin alındığını ve Esenköy mahallesinde tesislerin kurulacağını” açıkladı. Tesislerde başta “Trap Yarışları”nın yanı sıra, avcılık sporunun farklı kategorilerinde yarışmaların düzenleneceği öğrenildi.

Tüm ziyaretlerinde önümüzdeki döneme ilişkin projelerini açıklayan ve yerel  ekonomiye can verecek planlamalarını aktaran Alim Karaca, “31 Mart yerel seçimlerinde göreve geldiklerinde, Esenköy mahallesindeki söz konusu tesislere de gerekli desteği sağlayacaklarını, Güney Kıbrıs Rum yönetimine her yıl 7000 kadar avcının turizm amaçlı olarak gittiğini” kaydetti.

“Dünya genelinde avcılık merakı olan binlerce kişi bulunduğunu, bunlardan en az 7000 kişiyi turist olarak Fethiye’ye çekmeye çalışacaklarını” dile getiren “Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği” Başkanı Ali Yörük, “Turizm sezonunun uzaması için farklı bir alternatif oluşturduklarını, tahsisleri tamamlanan Esenköy mahallesindeki 134 dönümlük arazide yer alan olimpik tesislerin Fethiye’ye kazandırılacağını” belirtti.

Dernek faaliyetleri hakkında bilgiler veren Yörük, “Dernek üyeleri arasında kan bankası oluşturduklarını ve 850 kişinin kan grubu kayıtlarını elde ettiklerini” söyledi.

“CHP Fethiye Belediyesi” Başkan adayı Alim Karaca ise, “Fethiye yerel ekonomisine katkı sağlayacak bahse konu projenin farklı bir turizm hareketi yaratacağını, kendilerinin işbaşına gelmesiyle sezonluk turizm anlayışı yerine, turizmi mümkün olduğunca 12 aya yaymak istediklerini, bölge turizmini spor turizmi, kültür turizmi gibi çeşitli faaliyetlerle çeşitlendirecek düzenlemeleri mutlaka yapacaklarını, bölge ekonomisinin temeli olan turizm ve tarımı destekleyeceklerini” dile getirdi. Karaca, “Avcılık sporunun bilinçli yapılması ülkemiz, Fethiye’miz ve geleceğimiz açısından çok önemli” dedi.

Başkan Ali Yörük, Alim Karaca’ya günün hatırası olarak Dernek logosunun yer aldığı bir şapkayı hediye ederken, ziyaret, toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

http://www.fethiyenettv.com sitesinden alınmıştır. - 19.03.2019, Salı

Not: Umarım böyle bir şey gerçekleşmez ve doğa ile onun bütünleyicisi olan tüm canlılar yaşamlarını özgür ve mutlu bir şekilde sürdürürler. Sayın Alim Karaca’nın bu konuda doğru tutum almasını ve bir vahşet demek olan avcılığı desteklememesini gönülden dilerim. (Tuğrul Göğüş)