18.04.2017 / Görkem’in Adı Vakıfla Yaşayacak


“Beşiktaş Katliamı”nda yaşamını yitiren Görkem Yazıcı, bugün 23 yaşında olacaktı. Görkem’in evi vakıf olacak. Acılı anne Bilge Yazıcı, tek evladı Görkem’i unutturmamak için yaptıklarını “Aydınlık”a anlattı.
Yazıcı, Bilge
Bugün, Beşiktaş’ta 10 Aralık terör saldırısında yaşamını yitiren Yasin Görkem Yazıcı’nın doğum günü. Terör O’nu aramızdan almasaydı “Koç Üniversitesi” öğrencisi Görkem Yazıcı 23 yaşına girecekti. Oğlundan ayrı ilk doğum gününü yaşayan anne Bilge Yazıcı’yı İstanbul Beykoz’daki evinde ziyaret ettik. Anne Bilge Yazıcı acı olayı ve Görkem’i unutturmamak için neler yaptığını anlattı.

“Koç Üniversitesi”nin de katkısıyla İstanbul Kilyos’ta Görkem Yazıcı için 5 bin fidanlık hatıra ormanı, Ordu Ünye’de 3 bin kitaplık kütüphane kurmuşlar. Bilge Yazıcı, Yasin Görkem Yazıcı adına bir vakıf kurma hazırlığında olduğunu söyledi. Yine “Koç Üniversitesi”nden yardım aldığını belirten Bilge Yazıcı, “Görkem’i unutturmayacağım” dedi. Acılı anne Bilge Yazıcı özetle şöyle konuştu:

“Görkem’in Evi Vakıf Olacak”

“Oğlumun hatırasını yaşatmak için bir vakıf kuracağım. Oğlumun adıyla... Vakıf için gerekli şartların yerine gelmesini bekliyorum. Bütün malvarlığımızı da bu vakfa bırakacağım. Vakfın merkezi İstanbul’da, Görkem’in yaşadığı bu ev olacak, amacım oğlumun adını yaşatmak ve O’nun hatırasını unutturmamak. İlk olarak içeriği spor olacak daha sonra eğitimi de dahil etmeyi hedefliyoruz. Toplumsal fayda gözetiyoruz. Ne kadar gence ulaşabilirsek. Tekrar yaşanmaması için bu acıların unutulmaması gerek.”

“Anmalarını İsterim”

Görkem’in herkes tarafından anılmasını isteyen Bilge Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Olayın yaşandığı günden beri Beşiktaş’a gidemiyorum. Ben, oğlumla birlikte o mezara diri diri girdim. Allah hiçbir anneye babaya böyle acı yaşatmasın. Bu yaşıma kadar çocuğum için yaşadım. Tek başıma çocuk büyüttüm. Başka çocuğum yok. Görkem’i unutturmayacağım. Doğum gününde bütün arkadaşları orada olacak. İsteyen herkesin gelip dua okumalarını, Görkem’i anmalarını isterim. ‘Koç Üniversitesi’, oğlumun hatırasına sahip çıktı. Keşke Türkiye’de ‘Koç’ gibi iki kurum daha olsa. Üniversitede oğlumun adına bir köşe ayırdılar. Kütüphane kurulmasına katkıda bulundular. Hatıra ormanı kurmak fikri okuldan çıktı. Amerikan futbolu takımı, maçlara oğlumun adı yazılı formayla çıkıyor. Okul beni hiç yalnız bırakmıyor.”

Aydınlık Gazetesi - 18.04.2017, Salı