18.03.2017 / Boya Fabrikalarının Zehiri İsyan Ettirdi


Kahramanmaraş’ın merkez “Dulkadiroğlu İlçesi”nin “Karaziyaret Mahallesi” sakinleri, çevredeki boya fabrikalarının bacalarından çıkan kül ve gazlardan dolayı dışarı çıkamaz hale geldiklerini belirterek yetkililerden yardım istedi.
Zehir Soluyoruz
Ellerinde dövizlerle eylem yapan mahalle sakinleri, bir an önce yaşadıkları sorunun çözülmesini istedi.

Mahalleli, fabrikalardan çıkan duman ve gazlardan dolayı insanların hasta olmaya başladığını, imkanı olanların mahalleyi terk ettiğini söyledi.

Mahalle sakinlerinden Serpil Kesen, kirliliğinin en büyük nedeninin boya fabrikaları olduğunu iddia etti. Bazı boya fabrikalarının doğalgaza geçtiğini ancak diğerlerinin geçmemekte israr ettiğini öne süren Keskin, “Boya fabrikalarının zehirli bacalarından, kömür atıklarından ve havaya saldığı zehirli gazlardan şikayetçiyiz. Çocuklarımız, yaşlılarımız hastalanıyor. Yaşadıklarımızı anlatmak istedik ama yetkililere sesimizi duyuramadık. Bu işe bir çözüm istiyoruz. Ya evlerimizi taşısınlar ya da fabrika bacalarına filtrelerini taksınlar, doğalgaza geçsinler. Bazı fabrikalar doğalgaza geçti ama bazıları geçmek istemiyor. Hayatımızla, çocuklarımızın sağlığıyla oynuyorlar” şeklinde konuştu.

Aydınlık Gazetesi - 18.03.2017, Cumartesi