17.06.2018 / Tabiat Parkı Sayısı 241’e Yükseldi


“Orman ve Su İşleri Bakanlığı” 25 Nisan-9 Haziran tarihlerini kapsayan 45 günde ülke genelinde 15 adet tabiat parkı ilan etti. İlan edilen bu parklarla birlikte tabiat parkı sayımız 241’e yükseldi.
Tabiat Parkı
Bir kısmı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun iştirak ettiği açılış ve temel atma merasimlerinde vatandaşlara sürpriz yaparak ilan edilen tabiat parklarıyla söz konusu alanlara koruma statüsü de kazandırılmış oldu.

Tabiat Parkı İlan Edilen Alanların Toplam Büyüklüğü 34.866 Dekarı Aşıyor

45 günlük süreci kapsayan tabiat parkı ilanının ilki 25 Nisan 2018 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından Ankara Kahramankazan’da ilan edilen “Durasan Şah Tabiat Parkı” oldu. Kahramankazan’ın ardından Muğla-Burdur sınırında “Karanlıkdere”, “Hatay”, “Sinop”, “Uşak” illerinin de aralarında bulunduğu toplam 13 farklı ilde 15 adet tabiat parkı ilan edildi. Tabiat parkı ilan edilen alanların toplam büyüklüğü 34.866 dekarı aşıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, tabii güzellikleri ve peyzaj değeri açısından oldukça değerli olan bu alanları tabiat parkı ilan ederek hem vatandaşlara hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar tesis ettiklerini, hem de tabii değerlerimize sahip çıktıklarını kaydetti.

https://gazetefethiye.com sitesinden alınmıştır. - 17.06.2018, Pazar