16.12.2017 / Golf Sahasına Değil Altyapıya Harcayın


Trabzon’un Yomra ilçesinde deniz doldurularak 650 dönümlük arazi üzerine golf sahası kurulacak. Denizin doldurulması planı, çevre koruma derneklerinin tepkisine neden oldu. 50 milyonluk proje maliyetinin nasıl karşılanacağı sorusuna yanıt verilmiş değil. Zira “Yomra Belediyesi”nin yıllık bütçesi (2017) 30 milyon lira.

“Karadeniz Doğa Koruma Federasyon Derneği” (KARDOĞA) Başkanı Taner Yılmaz “Büyük ihtimalle bakanlıktan ‘ÇED’ raporu da alınmamış” diyerek “Herkes gözünü denizlerimize dikti. Vatandaşın ihtiyacını karşılıyor olsaydı tolere edebilirdiniz. Sadece zevk için 50 milyon liralık bütçe planlaması ve denize göz dikmeleri kadar korkunç bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Yomra’nın golf sahasına ihtiyacı olmadığını söyleyen Yılmaz, “Yomra’nın alt yapısının geliştirilmesine, doğa turizmine ihtiyacı var” dedi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karadeniz’de artık insanların denizle ilişkisi kesildi. Karardan vazgeçilmesi lazım. Projenin ‘olmazsa olmaz’ gibi sunulması oldukça yanlış. Bizim için deniz çok kıymetli. Karadeniz’de bugün hamsi bile çıkmıyor.”

Aydınlık Gazetesi - 16.12.2017, Cumartesi