16.12.2017 / ‘Bolu’da Göl İçin Sandık Kurulsun’


CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Bolu Gölcük Tabiat Parkı”nın 22 yıllığına özel işletmeye verilecek olmasına tepki göstererek, “Gölcük’ün durumuna Bolulular karar vermeli” diyerek referandum önerdi.
Bolu Gölcük Park
“Bolu Belediyesi” tarafından, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı”ndan 2012 yılında 29 yıllığına kiralanan “Gölcük Tabiat Parkı”, 22 yıllığına özel işletmeciye verilecek. İhaleyi kazanan şirket, park sınırları içinde belirlenen alana, dağ köşkü ve 25 adet bungalov yapacak. Ayrıca park içinde bulunan “Gölcük Göl Gazinosu” da ihale kapsamında yer alacak ve bir yıl içerisinde yeni işletmeciye geçecek. “Dağ Köşkü” ve bungalovlar için 16 aylık bir inşaat süresi öngörülürken, gölün çevresi tamamen rekreasyon alanı olarak düzenlenecek.

Sürece tepki gösteren “CHP”li Özcan şöyle konuştu:

“Bolu Belediye Başkanı, ‘Gölcük Tabiat Parkı’nı yapılaşmaya açmaya karar vermiş. ‘Gölcük’, Alaaddin Yılmaz’ın şahsi malı değil. ‘Gölcük’ tüm Boluluların ortak değeri. ‘Gölcük’ün durumuna Bolulular karar vermeli. Pazartesi günü sandık kurulsun, vatandaşa sorulsun. Referandum yapılsın. Bolulular ‘evet’ derse hiçbir şey demeyeceğim; ama ‘hayır’ derse ‘Gölcük’ ile ilgili bu çılgın fikirlerden vazgeçilsin. Biz istiyoruz ki halk gitsin, pikniğini yapsın. Orası doğal halde kalsın.”

Aydınlık Gazetesi - 16.12.2017, Cumartesi