16.12.2017 / Belediyenin Kadrolu Eşekleri Emekli Oldu!


Mardin’de Artuklu ilçesinde 8 yıldır belediyede çöp toplama işlerinde kullanılan 40 eşekten 3 tanesi düzenlenen törenle emekliye ayrıldı. Eşeklerin emekliye ayrılması renkli anların yaşanmasına sebep olurken eşeklere emekliliklerinde kırmızı kurdele takılarak sevdikleri yemekler verildi.
Belediyenin Emekli Olan Eşekleri
Mardin’in merkez Artuklu ilçesinde belediye bünyesinde çöp toplama işlerinde kullanılan kadrolu eşeklerden 3’ü, hizmet sürelerinin dolması sebebiyle törenle emekli edildi.

Mardin’in merkez Artuklu ilçesinin “Yukarı Mardin” olarak isimlendirilen tarihi bölgesinde sokakların dar olması sebebiyle “İlçe Belediyesi” bünyesinde çöp toplama işlerinde kadrolu olarak kullanılan 40 eşekten 3’ü emekli edildi. 8 sene boyunca şehrin sokaklarında çöp taşıyan eşekler için emeklilik töreni düzenlendi. “Artuklu Belediyesi”nin “Yeni Yol Mahallesi”nde bulunan eşek bakım evinde gerçekleştirilen tören renkli görüntülere sahne oldu. Törende, semerleri kırmızı kurdelelerin kesilmesiyle kaldırılan eşeklere sevdikleri yiyeceklerden oluşan tepsi sunuldu. Eşeklerin hayatları boyunca bütün ihtiyaçlarının “Artuklu Belediyesi”ne ait barınakta karşılanacağı söylendi.

“Artuklu Belediyesi Temizlik İşleri” Müdürü Kadri Toparlı, “Mardin merkez sit alanında merkepler 5-6 yaşlarında uzman arkadaşlar tarafından alınıyor. Çoğu sokağımız merdivenli olduğu için bizim işimizi kolaylaştırıyorlar. Merdivenli tüm sokakları toplatıyoruz. Uzman elamanlarımız denetiminde 8-9 sene çalıştırılıyorlar. Daha sonra bunları hayvan barınağına çektiriyoruz. Her 3-4 senede bir tören hazırlıyoruz. Maaş ve emeklilik hediyesi özgürlük. Bu saatten sonra çalışmayacaklar. Tüm ihtiyaçları belediye tarafından ölünceye kadar karşılanacak” şeklinde konuştu.

https://haber.com sitesinden alınmıştır. - 16.12.2017, Cumartesi