16.07.2018 / Yangınlar Büyümeden Söndürüldü


Havaların ısınmasıyla birlikte dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle çıkan orman yangınları da artmaya başladı. Muğla’nın Marmaris, Ortaca ve Bodrum ilçelerinde hafta sonu çıkan yangınlar büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yangınlar Büyümeden Söndürüldü
Marmaris Hisarönü’nde Yangın

Marmaris’in “Hisarönü” yakınlarında önceki akşam saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kısa sürede söndürüldü. “Muğla Orman Bölge Müdürlüğü” tarafından yapılan açıklamada saat 21.00 sıralarında çıkan yangına 15 dakika içinde ilk müdahalenin yapıldığı belirtilerek “Saat 21.00’de ‘Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü Hisarönü Şefliği’, ‘Hisarönü Köyü Keçibükü Mevkii’nde başlayan yangına 21.15’de ilk müdahale yapıldı.Yangına 4 pikap, 9 arazöz, 4 su ikmal aracı, 6 teknik eleman, 8 memur, 27 söndürme işçisi olmak üzere toplam 41 personel söndürme çalışmalarına katıldı. Meydana gelen orman yangınının çıkış sebebi teşkilatımız ve diğer kolluk kuvvetlerince araştırılmaktadır” denildi.

Ortaca Dereköy’de 20 Hektar Yandı

Ortaca’nın “Dereköy Mahallesi Göçük Mevkii”nde bulunan ormanlık alanda yangın çıktı. Yerleşim alanlarına yakın bölgede başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yerleşim alanlarını tehdit etmeye başladı. Yangında “Muğla Orman Bölge Müdürlüğü”ne bağlı 4 helikopter ve 2 uçak ile havadan, “Orman Bölge Müdürlüğü” ve “Muğla Büyükşehir Belediyesi” ekipleri tarafından ise karadan müdahale edildi.

Yangında, 20 hektarlık alan zarar gördü. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Büyümeden Söndürüldü

Bodrum’un “Kıbrıs Şehitleri Caddesi Antik Tiyatro” karşısındaki otluk alanda iddiaya göre atılan bir izmarit nedeniyle yangın çıktı. Şiddetli rüzgarla çok kısa sürede büyüyen yangını gören vatandaşlar bahçe hortumları ile yangını söndürmeye çalıştı. Kimi vatandaşlar da yoldan geçen araçları durdurarak yangın söndürme tüpü istedi.

Vatandaşlar ve “Bodrum İtfaiye Grup Amirliği Ekipleri”nin yaptığı müdahale sonucu yangının daha fazla büyümesi önlendi.

Batı Akdeniz Gazetesi - 16.07.2018, Pazartesi