15.06.2017 / Karaya Vuran Balina


Norveç’in Bergen kenti yakınlarında “Sotra” adasında karaya vuran balinanın midesinden çıkanlar şaşkına çevirdi.
Karaya Vuran Balina
Kurtarma ekiplerinin karaya vuran balinayı birçok kez denize yönlendirme gayretlerine karşın, balina her seferinde tekrar karaya vurdu.

Karaya vuran balinanın yayınlanan görüntüleri “Norveç İklim ve Çevre Bakanı” Vidar Helgesen’in de tepki göstermesine neden oldu.

Helgesen Norveç televizyon kanalı “NRK”ya “Balinanın midesinde bulunanlar denizlerdeki üzücü durumu açık olarak ortaya koyuyor. Plastik atıklar muhtemelen dünyanın en hızlı büyüyen çevre sorunu. Bu tam bir deniz canavarı ve bununla savaşmalıyız” diye konuştu.

Balinanın karaya vurma nedenini araştıran grupta bulunan “Bergen Üniversitesi” zoologlarından Terje Lislevand balinanın midesinde hiçbir yiyecek bulamadıklarını, bağırsakların tümüyle besinden mahrum olduğunu tespit ettiler.

“Birleşmiş Milletler Çevre Raporları”na göre dünya denizlerine her yıl sekiz milyon ton plastik atık karışıyor. “Norveç İklim ve Çevre Bakanı” Vidar Helgesen dünyada en çok plastik atığa Çin ve Endonezya’nın neden olduğunu, sorunun uluslararası bir sorun olduğunu belirtti.

http://www.mynet.com sitesinden alınmıştır. - 15.06.2017, Perşembe