15.04.2016 / Öğrenciler Okulda Solucan Besliyor


Ankara’da “Kazan İlçe Belediyesi”, çöpleri yerinde ayrıştırıp geri dönüşüme kazandırmak için yeni bir uygulama başlattı.

Öğrenciler Okulda Solucan Besliyor 

“Kazan Hamdiye Ünlü İlkokulu” öğrencileri işbirliği ile gerçekleşen proje sayesinde, öğrenciler evlerinden getirdikleri gıda atıklarını, solucan yemi olarak kullanacak. Okulda beslenen solucanlardan elde edilen gübrelerle de yine okulda, bitki yetiştiriciliği yapılacak. Pilot uygulamada başarı sağlandığı takdirde uygulama tüm okullara yayılacak.

 

“Kazan Belediyesi”, çöpleri kaynağında ayrıştırmak ve tüm atıkları değerlendirmek için yeni bir proje başlattı. “Organik atıklar bertaraf edilmesi gereken atık değil, ekonomiye kazandırılması gereken milli bir servettir” sloganıyla proje hayata geçiriliyor. Öğrenciler, annelerinin çöpe attığı çay posası, yumurta, meyve ve sebze kabuklarını solucan yemi olarak okula getiriyor. Okulda ayrılan özel bir bölümde solucan yetiştiren belediye çalışanları, solucanlardan elde ettiği gübrelerle de çocuklarla birlikte saksılarda çilek, domates ve çeşitli süs bitkileri yetiştirecek. Okulun çevre düzenlemesinde kullanılacak bitkilerin bakımı ise yine çocuklar tarafından yapılacak. Her hafta farklı bir sınıfta çevre bilinci ve geri dönüşüme kazandırılacak ürünler hakkında eğitim de veriliyor.

 

Aydınlık Gazetesi - 15.04.2016, Cuma