14.12.2017 / ‘Atık Pil Eğitim Semineri’ Yapıldı


“Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü” ve “Türkiye Atık Pil Derneği” işbirliğinde, “Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu”nda “eğiticilere, eğitim semineri” verildi.
Erten, Cenk
Atık pillerin toplanması ve geri dönüşümü hakkında bilgi verilen seminere, Fethiye’den 43 okul müdürü ve görevli öğretmenler de olmak üzere, yaklaşık 80 eğitimci katıldı. Seminerde “Türkiye Atık Pil Derneği”nden gelen Cenk Erten, atık pillerin toplanması, geri dönüştürülmesiyle ilgili sunum yaparken, “Çevre Koruma ve Kontrol” Müdürü Mahmut Bayrakdar da, “Fethiye Belediyesi”nin yapmış olduğu çevresel faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Seminere katılanlara teşekkür sertifikası verildi.

Atay: “Fethiye’yi Avrupa Standartlarıyla Kıyaslıyorum”

Eğitime katılan Başkan Yardımcısı Mete Atay, “Biz ‘Fethiye Belediyesi’ olarak çevre konusunda oldukça duyarlı bir belediyeyiz. Bunu her fırsatta anlatmaya çalışıyoruz. Bu belediyenin bir lüksü değil, görevidir. Biz bunu daha fazla öğrenciye ve aileye ulaşması için yapıyoruz. Çünkü çevre insanın olmazsa olmazıdır. Atatürk bizim için, dünya için çok büyük bir rehberdir. Eğer biz O’nun dediklerini harfiyen yerine getirmiş olsaydık, bugün sorun olarak gördüğümüz şeyleri yaşamamış olacaktık. Onun için sözlerime Atatürk’ün ‘Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözüyle başlamak istiyorum. Yalova’daki ‘Yürüyen Köşk’ü biliyorsunuzdur. Metin Erdoğan bunu ‘UNESCO’ya kabul ettirmeye çalışıyor. Dünyanın ilk çevreci Cumhurbaşkanı, Başbakanı olarak Atatürk 1930’lu yıllarda Yalova’ya gelmiş ve bir ağacın kesilmesini engellemek için, çevresinde zarar verdiği düşünülen köşkü raylı bir sistemle, belli bir uzaklığa kadar taşımıştır. Biz de ‘Fethiye Belediyesi’ olarak Atatürk’ün de söylediği ilkeler doğrultusunda, çevre bilinciyle çalışıyoruz. Ben de Çevre Müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ben Almanya’da 25 yıl öğretmenlik yaptım. Bu yüzden Fethiye’yi Avrupa standartlarıyla kıyaslayacak durumdayım. Bu yüzden sizlere, ailelere ve öğrencilere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Okullarımıza Zeytin Ağacı

Sözlerine bir haberle devam eden Mete Atay, “Ölüdeniz Otelciler Birliği Kooperatifi’nden bir teklif geldi. Eğer okullarınızda yer varsa önümüzdeki ay sonuna doğru, ücretsiz olarak 7-8 yaşındaki zeytin ağaçlarını getirip bırakabileceğiz. Eğer böyle bir talebiniz varsa, ‘Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’müze bildirebilirsiniz. Böylece okullarımıza ağaç kazandırmış olalım” diyerek sözlerini tamamladı.

http://www.fethiyehaber.com sitesinden alınmıştır. - 14.12.2017, Perşembe