14.06.2017 / Rant Dayağı!


Önce mermer ocaklarına direnen “Büyüknohutçu çifti” katledildi, aradan bir ay geçmeden kaçak yapılaşmayı raporlayan inşaat mihendisi saldırıya uğradı!
Rant Dayağı
“Kaş Belediyesi”nde görev yapan inşaat mühendisi Hakan Kılıç, “Çukurbağ Yarımadası”ndaki usulsüz yapılaşmayı belgelediği için belediye binasında darp edildi.

“Valilik” ve “Kaymakamlık”, “Kaş”ta 3. derece doğal sit alanı olan “Çukurbağ Yarımadası”ndaki yasadışı yapılaşmaya dönük soruşturma başlattı. Yarımadada yapımı süren bir ruhsat ve eklerine aykırı bölümlerinin bulunup bulunmadığının tespitiyle ilgili “Kaş Belediyesi” tarafından görevlendirilen Kılıç, hazırladığı raporu 15 Mayıs 2017 tarihinde başkanlık makamına teslim etti. Kılıç, raporunda soruşturmaya konu olan yapıda ruhsat ve eklerine aykırı bölümler ve aykırılıklar giderilmeden “İmar Müdürlüğü” tarafından yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi düzenlendiğini tespit etti.

Rantı Belgeleyene Darp, Göz Yumanlara Terfi

Kılıç, belediye binası içerisinde, kimliği belirsiz kişiler tarafından görevinin başında saldırıya uğradı. Saldırının hemen ardından “Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi” ve “Kaş Demokrasi Platformu” yaptığı açıklamada “Hakan Kılıç arkadaşımızın uğradığı bu saldırının, söz konusu olan ‘Çukurbağ Yarımadası 98 ada 7 parsel’le ilgili hazırladığı teknik rapor nedeniyle yapıldığı çok açıktır. Hakan Kılıç üzerinden bütün belediye çalışanlarına ve Kaş halkına karşı bir korkutma ve gözdağı verilmek istendiği de bir o kadar açıktır. Gerek adli, gerekse de idari yönden bu olayın aydınlatılması ve sorumlularının yargılanarak cezalandırılmaları için konunun takipçisi olacağız” ifadeleri kullanıldı.

Aydınlık Gazetesi - 14.06.2017, Çarşamba (Devrim A. Karasoy)