14.06.2017 / Mahalleli Parkını Kurtardı


Antalya’nın “Üçgen Mahallesi”nde, asırlık ağaçların oluşturduğu ve içerisinde çocuk parkının da olduğu 50 yıllık “Giritli Parkı”nın yıkılıp otopark yapılmasına mahalle halkı izin vermedi!
Giritli Parkı
“Büyükşehir Belediyesi”, park alanını otopark yapmaya girişince, mahalleli ayağa kalktı. Parklarına sahip çıkmak için siyasi partilere, yetkililere, kitle örgütlerine destek vermeleri için çağrı yaptılar ve birlikte mahalle komitesi kurdular. Mahalle sakinlerinin yürüttüğü ardı ardına basın açıklamaları, iş makinelerine karşı gece gündüz tutulan nöbetler, imza kampanyaları vb. etkinliklere en başta çocuklar destek verdi. Direniş öyle etkili oldu ki, sonunda “Büyükşehir Belediyesi”nin bu yıkım kararını referandum kararına dönüştürmesine neden oldu!

“Giritli Parkı”nda 11 Haziran günü yapılan referandumda zafer, açık ara oy farkıyla mahalle halkının oldu! Mahallede yapılan referandum sonucunda “Üçgen Mahallesi”nde 1851 “Hayır” oyuna karşılık 139 “Evet”, “Cumhuriyet Mahallesi”ndeyse 1010 “Hayır” oyuna karşı çıka çıka 221 “Evet” çıktı ve “Giritli Parkı”, otopark olmaktan kurtuldu.

Aydınlık Gazetesi - 14.06.2017, Çarşamba (Naile Karayel)