13.12.2017 / Fethiye Körfezi ve Çevresi Balıklar İçin Koruma Altına Alınacak


Denizlerimizdeki biyolojik çeşitliliğin korunması için, ilgili tüm paydaşlar “TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi”nde bir araya geliyor.
Turmepa
“Akdeniz Koruma Derneği” tarafından başlatılan “Balık Stoklarının İyileştirilmesi ve Biyolojik Çeşitliliğin Korunması Amacıyla Fethiye Körfezi ve Çevresinde Balıkçılığa Kapalı Koruma Bölgeleri Tasarlanması” projesinin ilk paydaş toplantısı, 14 Aralık’ta “TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi Konferans Salonu”nda gerçekleştirilecek.

Projenin amacı, Türkiye karasularındaki balık stoklarının iyileştirilmesi, özellikle nesli tehlike altında olan balık türlerinde stok artışı, biyolojik çeşitliliğin ve genel olarak deniz ekosisteminin korunmasına katkıda bulunmak. 14 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek toplantıya “Fethiye Kaymakamlığı” başta olmak üzere, “Fethiye Belediye Başkanlığı”, “Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi”, “Fethiye Sahil Güvenlik Komutanlığı”, “Balıkçılar Derneği” ve “Fethiye Liman Başkanlığı”ndan katılım olması bekleniyor. Bu toplantı ile denizlerimizdeki balık stoklarının iyileştirilmesi ve biyolojik çeşitliliğin korunması konusunda proje paydaşlarının karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaları ve ortak amaç doğrultusunda işbirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Kara, deniz ve diğer su ekosistemleri ile bu ekosistemlerin bir parçası olan ekolojik yapılar da dahil olmak üzere tüm kaynaklardaki canlı organizmalar arasındaki farklılaşma anlamına gelmektedir. Türkiye, bulunduğu coğrafi konum ve üç tarafının denizlerle çevrili olmasıyla beraber geniş bir biyoçeşitliliği içinde barındırır. Küresel iklim değişikliği, aşırı avlanma, çevre kirliliği gibi birçok etken, biyoçeşitliliğin zarar görmesine sebep olmaktadır.

Batı Akdeniz Gazetesi - 13.12.2017, Çarşamba