13.05.2018 / Kuzu Şapşik Ailenin Maskotu Oldu


Annesi doğum sırasında ölen ve hemcinsleri tarafından dışlanan “Şapşik” adlı kuzu, kendisini sahiplenen aile tarafından bebek gibi büyütülüyor.
Kuzu Şapşik
Beykoz’da annesi doğum sırasında ölen kuzu, çiftlikteki hemcinslerinin kendisini dışlaması üzerine birkaç gün yalnızlığa terk edildi. Çiftlikten düzenli şekilde süt almaya gelen ve bu durumu öğrenen 52 yaşındaki Hamide Çakır, bakımını üstlenerek sahiplendiği kuzuyu Kartal’daki evine getirdi. Aile bireyleri tarafından kısa sürede benimsenen kuzuya sevecen ve aylak tavırları sebebiyle “Şapşik” adı verildi.

Günde 5 Bez Eskitiyor, 3 Litre Süt İçiyor

Günde 5 kez hazır bebek bezleriyle altı bağlanan ve biberonla beslenen “Şapşik”, her gün en az 3 litre yağlı inek sütü tüketiyor. Aileye dahil olduğunda 4 kilo olan Şapşik, bir ay içinde dikkatli ve yeterli beslenmeyle 11 kiloya ulaştı.

Evin salonundaki büyük koltuğa oturup televizyona bakmaktan keyif alan “Şapşik”, çizgi film ve reklamları da ilgiyle izliyor. Ev ve aile yaşamına alışan “Şapşik”, anne-çocuk ilişkisi kurduğu ailenin kızı Meliha Çakır ile zaman geçirmekten de zevk alıyor. Meliha Çakır ile dışarı çıkan, park ve sahilde dolaşan “Şapşik”, hem şirin tavırları hem de renkli spor kıyafeti ile görenlerin sempatisini kazanıyor.

Islanmayı sevmese de aile bireyleri tarafından belirli günlerde banyoda yıkanan “Şapşik”, önce havluyla sonra fön makinesiyle kurutuluyor. “Şapşik”, gece yalnız uyuyamadığı için “annesi” Meliha Çakır ile aynı yatakta yatıyor.

http://magazinfo.com sitesinden alınmıştır. - 13.05.2018, Pazar