12.10.2016 / Önce Barikat Sonra Yeşil Yol Katliamı


“Karadeniz Bölgesi”
nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan 2.600 kilometre uzunluğundaki “Yeşil Yol Projesi”nde jandarma barikatı altında çalışmalar yeniden başladı.

Yeşil Yol Katliamı 

Bölge sakinlerinin tepkisi sonucu geçen yıl durdurulan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi “Yukarı Kavron” ile “Samistal Yaylaları” arasındaki 8 kilometrelik bağlantı yolunda iş makineleri tekrar çalışmaya başladı. “Rize Valiliği”, önceki sabah saatlerinde “Yeşil Yol” karşıtlarının yaylaya çıkışını yasakladı, dün de ağaçlar kesilmeye ve yeşil alan düzleştirilmeye başlandı. Makinelerin önüne çıkmak isteyen 6’sı kadın 11 kişiyi göz altına alan güvenlik güçleri, dün sabahtan itibaren de “Yukarı Kavron Yaylası”na çıkışlara yasak getirdi.

 

Öte yandan “Çamlıhemşin” ilçesi “Yukarı Kavron” ve “Samistal” yaylaları arasındaki 8 kilometrelik “Yeşil Yol” güzergahında 2 iş makinesi ve kamyonlarla çalışma sürüyor. Yaklaşık 200 metre ilerleyen iş makineleri yayladan geçerek “Samistal Yaylası”na doğru ilerleyişini sürdürüyor. Jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemi alarak çalışmaları takip ediyor.

 

Aydınlık Gazetesi - 12.10.2016, Çarşamba