12.04.2017 / TGB ‘İstikbal Ormanı’na Can Suyu Oldu


“Kırşehir”in “Akpınar İlçesi”nde “TGB”nin organize ettiği fidan dikim etkinliğine Kaymakam Hicabi Aytemür, Akpınar Belediye Başkanı Mustafa Karahan, öğretmen Abdurrahman Kahraman ile “TGB”li gençler katıldı.
İstikbal Ormanı
“TGB”liler, “Kırşehir”in “Akpınar İlçesi”nde yaklaşık 4 bin fidanı çevre köylerden vatandaşların katılımıyla dikerek hatıra ormanı oluşturdu.

“TGB”liler, “Kırşehir”in “Akpınar İlçesi”nde yaklaşık 4 bin fidanı çevre köylerden vatandaşların da katılımıyla dikti. Dikim yapılan alana “TGB İstikbal Ormanı” adı verildi. Dikim etkinliğine Akpınar Kaymakamı Hicabi Aytemür, Akpınar Belediye Başkanı Mustafa Karahan, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tahir, emekli öğretmen Abdurrahman Kahraman ile “TGB” ve “TLB”li gençler katıldı. “TGB İstikbal Ormanı”nın yanında bulunan ve geçen sene Yaşar Nuri Öztürk adına ağaçlandırılan bölgede de kurumuş fidanlara bakım yapıldı.

Yapılan çalışmayı Genel Başkanımız Çağdaş Cengiz, emekli öğretmen Abdurrahman Kahraman ve Akpınar Kaymakamı Hicabi Aytemür, gazetemize anlattı.

“Gençler, Fidanlara Can Suyu Oldu”

Kaymakam Hicabi Aytemur, “TGB”li gençlerin ağaçlara can suyu olduğunu belirtti ve şunları kaydetti:

“Ağaçlandırdığımız bölgenin bir kısmı ‘Yaşar Nuri Öztürk’ adına, bir kısmı da boş bir arazi. Abdurahman Bey’in bu çalışmada katkısı çok oldu. Yaklaşık 4 bin ağaç getirdi. ‘TGB’li gençlerle beraber, hem kuruyan ağaçları tekrar canlandırdık, hem de yeni ağaçlı bir bölge elde ettik. ‘TGB’li gençler dinamik ve çalışkan. Ağaçlara can suyu oldular.”

“İstikbal Gençlerin”

Genel Başkanımız Çağdaş Cengiz, gençlerin gözünü Türkiye’nin geleceğine diktiğini aktardı ve şunları kaydetti: “Yurtseverliği ile bize örnek olan Abdurrahman öğretmenimiz, orman önerisini yaptığında büyük mutluluk duyduk. Hemen bu ormanı sahiplendik. Bizim için orada fidan dikmek, emekçi insanlarla birlikte olmak büyük mutluluktu. ‘TGB’ sadece güncel ve politik meselelerle ilgilenen gençlerden oluşmuyor. Biz gözümüzü Türkiye’nin geleceğine diktik. Bu yüzden ormanın ismi ‘İstikbal Ormanı’ oldu. Çünkü gençlik Türkiye’nin geleceğidir. Ayrıca ‘Yaşar Nuri Öztürk Ormanı’na da fidan diktik. Hocamızla yanyana ormanımızın olması şereftir, onurdur.

“Güzel Bir Hayat Bırakacağız”

Ağaçlandırma çalışmasına en büyük destek emekli öğretmen Abdurrahman Kahraman’dan geldi. Kahraman çalışmayı şöyle anlattı: “Geçen yıl ‘Akpınar İlçesi’nin bir bölümüne rahmetli Yaşar Nuri Öztürk adına bir orman kurmuştuk. O bölgenin yanı da öğrencilere, gelecek nesile ait olsun istedik. Akpınar Belediye Başkanı ve kaymakamımız ilgi gösterdi. ‘Yaşar Nuri Öztürk hatıradır, siz istikbalsiniz’ dedik. Ve ‘TGB İstikbal Ormanı’ olarak adını koyduk. ‘TGB’ ve ‘TLB’ ilgiyle karşıladı. Şehrimizin adı Kırşehir hep düşünüyoruz, nasıl yeşertiriz. Bizim işimiz daha bitmedi. Yolun başındayız daha çok ağaç dikeceğiz ve gelecek nesile güzel bir hayat bırakacağız.”

Aydınlık Gazetesi - 12.04.2017, Çarşamba