12.02.2017 / Ejderha Tavuğu!


Bodrum’da emekli kaptan ve tersane işletmecisi Ertuğrul Kara, 2 arkadaşı ile birlikte kurduğu çiftlikte fiyatları bin ila 6 bin lira arasında değişen 8 farklı tavuk türü yetiştirmeyi başardı.
Ejderha Tavuğu
Yetiştirdiği tavuklar arasında Vietnam ve Endonezya’da sadece kralların ve zenginlerin sofralarını süsleyen literatürdeki adı “Dong Tao” olan ejderha tavuğu da bulunduğunu belirten Kara, dünyanın büyük ilgi gösterdiği ve yılda 300’ün üzerinde yumurta veren bu tavuk türlerinin sayısını arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

20 Bin Lira Teklif Edildi

Bu türün Türkiye’de üretiminin bir ilk olduğunu belirten Kara “20 bin lira teklif eden olmasına rağmen satmadık. Normal tavuklara göre üç misli daha ağır olan bu türün ayaklarından yapılan çorbanın Viagra etkisi yaptığı biliniyor. Uzak Doğu’da sadece zenginlerin yiyebileceği lezzette nadir bulunan bir tavuk türü. Sadece ayaklarından yapılan çorbanın 800 ile 1000 dolara satıldığını biliyoruz. ‘Ejderha Tavuğu’ yılda ortalama 300 ile 320 arasında yumurta veriyor. Yumurtaları tanesi 15-20 liradan alıcı buluyor. 3-6 bin dolara alıcı bulan bu tavuk türünü Bodrum’da yetiştirmiş olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Gazete Vatan - 12.02.2017, Pazar