12.01.2019 / Ormanda Soğukta Kalmasınlar! Hayvanseverler Kulübe Yapmak İçin Çağırıyor


İzmir’de hayvanseverler Buca Kaynaklar’da ormanlık alanlara atılan sokak köpeklerinin korunabilmesi için kulübe yapacak. Etkinlik 13 Ocak Pazar günü Kaynaklar’da yapılacak. Hayvanseverler destek vermek isteyen herkesi sosyal medyada yaptıkları çağrıyla davet etti.
Hayvanseverler Kulübe Yapmak İçin Çağırıyor
İzmir’de “Torpilli Patiler Petshop” ve “Ege Fikir Ortaklığı Derneği” soğuk kış günlerinde ormanlık alanda, insanlardan uzak yaşamak zorunda kalan sokak köpekleri için kolları sıvadı. “Facebook” üzerinden “Orman Köpeklerine Kulübe” başlığıyla açılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Buca Kaynaklar tarafında ormanlık alanlara atılan çok sayıda köpek var. Gönüllü arkadaşlar dönüşümlü olarak gidip beslemeye çalışıyorlar ama ne yemeklerine yetebiliyorlar ne soğuktan korumaya... Birkaç yavru yine soğuktan açlıktan donarak ölmüş. Hep birlikte olursak, biraz kulübe yapar, biraz mama götürürsek çorbada tuzumuz olur. Birkaç cana umut oluruz. Malzememiz yok. Palet ve branda gerekiyor. Yapımı çok kolay. Bazı inşaatlardan ve marketlerden ücretsiz toparlayabiliriz. O paletleri taşımak ve birleştirmek için işgücü de gerekecek. Kulübe içlerine koymak için battaniye türü ısıtıcılar da bulursak çok iyi olur! Üç gün var, zaman kısa ama önümüzdeki hafta hep yağış var. Hem yavrular ıslanacak hem gönüllülerin çalışaması zor olacak.”

Mama Desteği İstediler

Duyuruda, malzemelerin toplanması halinde pazar günü 12.00’de “Karşıyaka Anıt”ın önünde buluşulacağı belirtildi. Duyuruda ayrıca köpeklerin beslenmesi için sürekli mama temin edilmeye çalışıdığı ancak yeterli olmadığı belirtilerek yurttaşlardan destek vermeleri istendi.

Aydınlık Gazetesi - 12.01.2019, Pazar