11.11.2018 / Bursa’da Kapanan Mermer Ocakları Havuza Dönüştü! Köylüler Tedirgin


Bursa’nın Orhaneli ilçesinde doğayı ve çevreyi tahrip ettiği için mahkeme kararı ile kapatılan mermer ocaklarının bulunduğu alanlarda su birikintileri oluştu. Köylüler, su birikintilerinin tehlike saçtığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.
Havuza Dönüşen Mermer Ocakları
Bursa’nın Orhaneli ilçesinde doğayı ve çevreyi kirlettiği gerekçesi ile mahkeme kararı ile kapatılan 7 mermer ocağı havuz oldu. Ruhsatlarının iptal edilmesiyle faaliyetlerini durduran mermer ocaklarında, yeraltı sularının dolmasıyla metrelerce yükseklikteki su birikintileri oluştu. Köylüler ise bu ocakların tehlike saçtığını belirterek yetkililerden yardım istiyor.

7 Mermer Ocağı Faaliyetlerine Son Verdi

Bursa’nın Orhaneli ilçesi kırsal “Başköy Mahallesi” sınırları içerisinde bulunan 7 mermer ocağı, çevreyi ve doğayı kirlettiği gerekçesi ile köylüler ve doğa derneklerinin açtığı davalar sonunda faaliyetlerine son verdi.

Havuza Döndü

Faaliyetlerine son veren şirketlerin mermer şantiyelerini olduğu gibi bırakıp gitmesiyle, su dolan ve havuza dönen mermer ocakları, köylüler tarafından tepki görüyor.

“Doğayı Harap Edip, Bırakıp Gidiyorlar”

Köylüler olarak kapatılan mermer ocaklarının doğaya kazandırılmasını istediklerini belirten Başköy Muhtarı Hasan Acar, “Mermer firmaları buraları doğaya kazandıracağız diye taahhütte bulundu. Kocaman çukurlar olduğu gibi duruyor, kimsenin umurunda değil. Doğayı harap edip, bırakıp gidiyorlar. Normalde bu hafriyatın düzeltilip, çukurların doldurulması gerekiyordu. Bu sulara insan düşebilir, hayvan düşüp boğulabilir. Hayati risk söz konusu. Bölgenin ağaçlandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

https://www.haberler.com sitesinden alınmıştır. - 11.11.2018, Pazar