11.04.2019 / Ankara’daki Köpek Katilleri Serbest Bırakıldı


Ankara’da 16 köpeğin zehirlenerek telef edilmesi olayında adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Köpek Katilleri Serbest Bırakıldı
“Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Araştırma Büro Amirliği”nce Batıkent semtinde sokak köpeklerinin zehirlenerek öldürüldükleri iddialarını soruşturmak üzere oluşturulan ekibin çalışmaları sonucu gözaltına alınan L.Ö, M.D. ve A.G, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilmişti. Burada savcı tarafından sorgulanan şüpheliler, “sahipli hayvanı öldürme” suçundan tutuklanma talebi ile “Sulh Ceza Hakimliği”ne sevk edildi ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Ankara’da önceki gece Batıkent bölgesine minibüsle gelen kişilerin bıraktıkları tavuk etinden yiyen 16 sokak köpeği telef olmuş, bazıları da veteriner kliniğinde tedavi altına alınmıştı.

Bir Türlü Çıkmayan Yasa

Türkiye’de maalesef hayvanlar sadece yasal olarak “eşya” statüsünde olursa yani sahipli olursa devlet tarafından korunabiliyor. Oldukça üzücü olan bu yasal sisteme göre, sahipsiz bir sokak hayvanını öldüren kişiler çok düşük bir para cezasıyla serbest kalıyor.

Hayvanseverler ise, yıllardır hayvanların sahipli sahipsiz ayrımı yapılmadan “mal” değil “can” olduğunu kabul eden bir yasanın çıkarılması için mücadele veriyor. “AKP iktidarı” boyunca adeta yılan hikayesine dönen yasa defalarca verilen söze, “çıktı, çıkacak, çıkıyor” açıklamalarına rağmen bir türlü “Meclis”ten geçemedi.

Bu son olayla birlikte tüm Türkiye hayvanlara yapılan zulmün korkunç boyutlarıyla yeniden yüzleşirken, hayvan katilleri için caydırıcı bir ceza gelmesi için yıllardır süren bekleyiş devam ediyor.

Sözcü Gazetesi - 11.04.2019, Perşembe