10.10.2019 / Pet Şişe Getirene Tiyatro Bileti Projesi Ulusal Basında Geniş Yer Buldu


“Keşan Belediyesi”nin ilçedeki çevre temizliği duyarlılığını amaçlayan ve pet şişe getirip tiyatro bileti kazanabilen farkındalık projesi ulusal basında büyük yankı buldu.
Pet Şişeler Tiyatro Biletine Dönüştü
Ülkenin önde gelen ulusal gazeteleri ile haber sitelerinde geniş yer bulan kampanyayla ilgili haberlerde “Keşan Belediyesi” Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz’la yapılan röportajlara yer veriliyor.

Röportajda, “Keşan Belediyesi” Başkanı Helvacıoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı “Sıfır Atık Projesi”nin Türkiye’de ses getirdiğini belirtiyor.

Daha temiz bir dünya için çaba sarf ettiklerini belirten Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi olarak ‘Sıfır Atık Projesi’ne destek veriyoruz” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile öğrencilere ve tiyatroseverlere yönelik bir kampanya başlattıklarını belirten Helvacıoğlu, şunları kaydetti: “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle, 28 Ekim’de Keşan’a tiyatro getiriyoruz. Bu tiyatroda ‘Ormanın Sesi’ ve ‘Hayat Kime Güzel’ adında dört seans şeklinde oyunlar sahnelenecek. Oyunun içerisinde çevre ve sıfır atık ile ilgili mesajlar yer alacak. ‘Pet Şişeleri Ver, Tiyatro Biletini Al’ sloganıyla bir kampanya başlattık. 20 atık pet şişe getirene, bir bilet armağan ediyoruz. Temiz bir geleceğe katkı vermek istiyoruz. ‘Sıfır Atık Projesi’ doğrultusunda böyle bir etkinlik yapıyoruz.”

Başkan Helvacıoğlu, çok sayıda öğrencinin topladığı pet şişelerle belediyeye gelerek biletini aldığını dile getirdi.

Ulusal basına yansıyan haberlerde Keşan Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz da çevreye ve doğaya duyarlı öğrenciler yetiştirdiklerini belirtti.

http://gundemsaros.com.tr sitesinden alınmıştır. - 10.10.2019, Perşembe