10.10.2014 / Halkın Sesi Ağaç Katliamını Durdurdu


Foça “Reha Midilli Kültür Merkezi”nde 9 Ekim’de yapılan toplantıya resmi kurum temsilcileriyle her kesimden vatandaşlar katıldı.

Halkın Sesi Ağaç Katliamını Durdurdu 

İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı “Ilıpınar Mahallesi” (Köyü) sırtlarındaki ormanlarda yapılan ağaç kesimine halktan gelen tepkiler üzerine “Orman Bölge Müdürlüğü” bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Foça bölgesinde  planlanan ağaç kesimlerinin yapılmayacağını ve kesilen ağaçların yerine hemen yeni fidan dikim çalışmalarının başlayacağına söz verdi.

 

Aydın, bu çalışmanın halka rağmen yapılmayacağını, gerekirse durduracaklarını söyledi. Toplantıda söz alan “FOÇEP” sözcüsü Bahadır Doğutürk aslında bir su havzası olan “Ilıpınar Gölyüzü Mevkii”nde, sanayi bölgesinin cüruf alanı olarak kullanılmasına izin verilen yerdeki ormanların sağlıklı olduğu için kesim planına dahil edilmediğini belirtti. Doğutürk, sağlıklı ağaçların olduğu bu alana neden cüruf döküldüğünü sordu.

 

“FESO” Başkanı Ahmet Koldaş da konuşmasında, Aydın’ı var olan ağaçları ellemeden yeni ağaç dikmeye çağırdı. Koldaş; “Gelin 30-40 yıl geriye gitmeyelim. Ağaç dikecek çok yerimiz var, kesmeyelim. O ağaçlar İzmir’e, Urla’ya, Çeşme’ye gidecek kirli havanın filtresi” dedi.

 

Aydın, toplantının sonunda, “Ilıpınar’daki kesim çalışması hemen hemen bitmiş durumda. Üç gün içinde kalanlar temizlenecek. Size söz veriyorum önümüzdeki yıl yapacağımız kesim çalışmasını iptal ediyorum. Kesilen alan ve yanan alanlarda mevsim şartlarına bağlı olarak dikim çalışmalarını hemen başlatacağız. Buralar kesinlikle konut, işyeri veya amacına aykırı şekilde değerlendirilmeyecektir. Ağaçları hep birlikte dikeceğiz. 13 bin kesildi. 75 bin ağaç dikeceğiz” dedi.

 

Aydınlık Gazetesi - 10.10.2014, Cuma