09.03.2017 / Ölü Caretta Kıyıya Vurdu


Çanakkale’nin Lapseki İlçesi’nde kıyıya vurmuş ölü bir "caretta caretta" fark edildi. Yürüyüş yapan Mehmet Ali Kırcalar’ın fark ettiği ölü “caretta caretta” jandarma eşliğinde gelen balıkçılar tarafından çıkarıldı. “Caretta caretta”nın 30 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor.
Kırcalar, Mehmet Ali
Çanakkale’nin Lapseki İlçesi’nde kıyıya vurmuş ölü bir “caretta caretta” bulundu. Çanakkale’nin “Çardak Kum Adası Mevkii”nde gerçekleşen olay dün akşam meydana geldi.

Yürüyüş yapan Mehmet Ali Kırcalar’ın fark ettiği ölü “caretta caretta” jandarma eşliğinde gelen balıkçılar tarafından çıkarıldı. “Caretta caretta”nın 30 yaşlarında olduğu tahmin ediliyor. Balıkçılar tarafından çıkarılan “caretta caretta” 35 kilogram ağırlığında, 60 santimetre olarak tespit edildi.

Kum adası sahilinde gezerken büyük bir deniz kaplumbağası gördüğünü belirten Balıkçı Mehmet Ali Kırcalar şunları söyledi: “Kıyıya vurmuştu ve çok bitkindi. Üzerinde herhangi bir darp ve yara izi yoktu. Kabuğunda ise midyeler çıkmıştı. Hemen diğer balıkçı arkadaşları aradım, onlar da jandarmaya haber vermişler. 30 yıllık balıkçıyım, bölgede ilk kez bu kadar büyük ‘caretta caretta’ gördüm. Bulunduğumuz ‘Kum Adası’ doğal SİT alanı. Balıkçı arkadaşlar ‘Çanakkale Boğazı’nın kuzeyinde carettalar gördüklerini anlatıyorlardı. Ölmesine üzüldüm” dedi.

Aydınlık Gazetesi - 09.03.2017, Perşembe