08.10.2014 / Leman Sam’a Şok!


Eskişehir’de 2 yıl önce bir sokak köpeğini tabancayla ateş ederek yaralayan “Hukuksal Bakış Derneği” Başkanı avukat Turgay Balaban, kurban kesenleri “IŞİD” teröristlerine benzettiği öne sürülen sanatçı Leman Sam hakkında “Cumhuriyet Savcılığı”na suç duyurusunda bulundu.

Sam, Leman 

“Adalet Sarayı” önünde basın açıklaması yapan “Eskişehir Barosu” avukatlarından Turgay Balaban, Leman Sam’ın sosyal paylaşım sitesinde kurban kesenler için “Benim için ‘IŞİD’ ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır” diye yazı yazdığını söyledi. Sam’ın bu sözleriyle Müslümanları aşağıladığı savunan Balaban “Cumhuriyet Savcılığı”na verdiği şikayet dilekçesinde şöyle dedi:

 

“Sanatçı Leman Sam, ‘ifade ve düşünceyi açıklama özgürlüğünün’ sınırlarını aşacak nitelikteki bu beyanı ile ‘TCK 216/3 Maddesi’nde düzenlenen halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak suçunu işlemiştir.”

 

Sokak Köpeğini Yaralamıştı

 

Avukat Turgay Balaban 12 Temmuz 2012 tarihinde “Sazova Mahallesi Ayçiçek Caddesi”ndeki “Elmalı Konakları Sitesi”nde  5-6 yaşlarındaki bir çocuğa saldırdığını öne sürdüğü sokak köpeğine taşıma ruhsatlı tabancasıyla 3 el ateş etmişti.

 

Boynuna ve sağ kulağına isabet eden 2 kurşunla yaralanan köpek parktan kaçıp uzaklaşmış, yaralı köpek yaklaşık 3 saat sonra “Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Ekipleri” tarafından bulunarak “Doğal Yaşam Merkezi”ne götürülerek tedavi altına alınmıştı. Balaban, köpeğe ateş etmesinin gazetelerde ve internette yer almasının ardından yapılan yorumlarda kendisine hareket ettikleri iddiasıyla 210 kişi hakkında şikayetçi olmuştu.

 

Gazete Vatan - 08.10.2014, Çarşamba