08.07.2018 / Yıllık 8911 Ton Alabalık Üretiyorlar


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal ve beraberindeki heyet Seydikemer’de bulunan alabalık üreticilerini ziyaret etti.
Alabalık Üreticileri
Seydikemer, alabalık yetiştiriciliği açısından 53 işletme ile hem ilçe istihdamı olarak hem de yıllık 8.911 ton üretimle Türkiye çapında önemli paya sahiptir.

Ziyarette Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal ile birlikte, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Tanju Özdemirden, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Süleyman Kurnaz ve Seydikemer İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Maraşlı hazır bulundu. Ziyarette işletme sahipleri ile bire bir görüşme imkanı bulan Erkal üreticilerin sorunlarını dinledi. Yetiştirilen balık miktarı, su kullanımı, havuzların hijyeni, yavru üretimi, pazarlama ve yetiştiricilikte karşılaşılan sorunlarla ilgili görüşmelerde bulunulduktan sonra şunları kaydetti:

“Bakanlığımızın mevzuatı çerçevesinde ‘İl Müdürlüğü’ olarak ‘Su Ürünleri Üreticileri’mize gerekli tüm desteği vermeye hazırız, sorunlarınıza çözüm üretme konusunda da elimizden geleni yapacağız” dedi.

https://gazetefethiye.com sitesinden alınmıştır. - 08.07.2018, Pazar (Z. Tilkici)