08.07.2014 / Gökçek'in ODTÜ Suçu Onaylandı


“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı”, “ODTÜ”
yolundaki hukuksuzluğu kabul etti. Bakanlığın 22.05.2014 tarih ve 060137332 dosya no’lu yazısında, askı sürecinde plan değişikliğine yapılan itirazın kısmen kabul edilmiş olduğu ve imar planına yapılan itirazın sürecinin tamamlanmadığı belirtildi. Böylece, yolun hukuksuz yapıldığı bir kez daha tescillenmiş oldu.

Gökçek'in ODTÜ Suçu Onaylandı!

Bakanlık, “Ankara Barosu” avukatlarından Sedat Vural’ın “ODTÜ” yolunun yapımına ilişkin olarak dayanak noktası olarak gösterilen imar planı değişikliğinin askı süresine yaptığı itiraza yanıt verdi. Bakanlık yazısında Sedat Vural’ın askı süresinde plan değişikliğine karşı yaptığı itirazı kısmen kabul ederken, yeni plan yapıldığını, bunun da askıya çıkarılacağını ve böylece itiraz sürecinin tamamlanmadığını belirtti.

Böylece “Danıştay”ın bozma kararından sonra, “ODTÜ” yolunun yapımı konusunda hükümet yetkililerinin ve Ankara Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in suç işlediği de bir kez daha kayıtlara girmiş oldu.

Bakanlığın yazısında, “... Bakanlık makamı 30.09.2013 tarih ve 15121 sayılı oluru ile onaylanan ODTÜ koruma amaçlı imar planlarına yapılan itirazlar ile düzeltme taleplerinin kısmen reddi ile kısmen kabulü hususu, 644 sayılı ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’ hükümleri ile 3194 sayılı ‘İmar Kanunu’nun 9. maddesi uyarınca Bakanlık makamının 20.05.2014 tarih ve 7992 sayılı oluru ile res’en onaylanmıştır” denildi.

Vural, Bakanlığın yazısına ilişkin olarak, “Bu nedenle yapılan yolun hukuksuz ve suç olduğu konusunda şüphelilerin suçüstü yakalandıkları; işlenen suçların kast ve yapılan kamu zararının ağırlığı karşısında şüphelilerin cezalandırılmaları için ivedilikle kamu davasının açılması hukuksal zorunluluktur” görüşünü dile getirdi. Vural, “ODTÜ’nün 1. derece doğal sit alanı arazisinden yol geçirilmesine ortak onay makamlarının hukuku çiğneyerek anayasal görev suçu işlemeleri yanında; başta suç faili Ankara Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Melih Gökçek’e yıkım için yol veren Başbakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı, ODTÜ Rektörü ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge 2 no’lu komisyon üyeleri de 1. derece doğal sit alanının tahribi ve bozulması suçuna ortaktırlar” değerlendirmesini yaptı.

Vural, “Yeni belge açıkça göstermektedir ki; Melih Gökçek ile diğer şüphelilerin işledikleri 2863 sayılı yasanın 65 maddesini ihlal eden ‘doğal sit alanını tahrip ve bozma’ suçu ve bu suça bağlı 2 ve 5 yıl arası hapis cezasından kurtulmak için halka yalan söylediler” diye konuştu.

 

Aydınlık Gazetesi - 08.07.2014, Salı (Deniz Kahraman)