07.12.2017 / ‘Kirletme’ Uyarısı Yedi Yıl Sonra Geldi


“Asfal Plent Tesisi”nden çıkan atıkların “Bolaman Irmağı” kenarına döküldüğü, “Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü” tarafından nihayet tescillendi.
Kirletme Uyarısı Yedi Yıl Sonra Geldi
Belediyeye ait tesisin yedi yıldır göz göre göre sürdürdüğü kirletmeyle ilgili olarak Ordu ve Fatsa belediyelerine “uyarı” yazısı gönderildi. “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü”nün yazısında, “Gerekli önlemler alınmazsa idari yaptırım uygulanacaktır” denildi.

“Haklı Olduğumuzu Gördüler”

“Aydınlık”ın gündeme getirdiği çevre katliamına “Ordu Çevre Derneği” de sessiz kalmamıştı.

Dernek Başkanı Ersen, yedi yıldır kirletilen bir yer için hala “önlem alınmazsa” denmesini eleştirerek, bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

“Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü” olayın olduğu bölgeye giderek incelemelerde bulunulduğunu bildirdi. Müdürlük, üretim sırasında torba filtrelerde tutulan toz halindeki malzemenin “Bolaman Deresi” kenarında biriktirildiğini saptadı. Müdürlük, belediyelere gönderdiği yazıda, atığın “Bolaman Deresi”ne kesinlikle dökülmemesini, açığa çıkan malzemenin hava kalitesine olumsuz etkilerine karşı da önlem alınmasını istedi. Yazıda, “Aksi takdirde 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince Fatsa Belediye Başkanlığı’na idari yaptırım uygulanacaktır” denildi.

“Ordu Çevre Derneği” Başkanı Gül Ersen, kendilerinin de bilgilendirildiğini belirterek şöyle konuştu: “Fatsa Belediyesi’nin sorumluluğunda olan söz konusu yere gidip incelediklerini ve şikayetlerimizinde haklı olduğumuzu gördüklerini belirttiler.”

Aydınlık Gazetesi - 07.12.2017, Perşembe