07.12.2014 / Bafa İnsanlık Meselesidir


Muğla ve Aydın sınırları içerisinde yer alan, son yıllarda kirliliğiyle dikkat çeken Bafa Gölü için “Bafa Gölü’nün Ekolojik Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” gerçekleştirildi. Milletvekilleri, yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı çalıştayda kirlilik bir kez daha masaya yatırıldı.

Bafa Gölü 

“Milas Ticaret ve Sanayi Odası Labranda Konferans Salonu”nda “Bafa Gölü’nün Ekolojik Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştaya siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve belediye başkanları da katıldı.

 

“Bafa Gölü’nü Kurtarma ve Yaşatma Platformu” sözcüsü Zühra Dönmez, “Bafa ‘Ege Bölgesi’nin en büyük gölüdür. Bafa’nın kirliliği hep kokular yükseldiğinde fark edildi. Çevre illerden gelen sanayi atıklarının ‘Büyükmenderes’ aracılığıyla göle aktarılması sonucu gölümüzün kirlendiği belirtiliyor. Gölümüzün yeniden sahiplenilerek, kirliliğin giderilmesi için çalışıyoruz. Gönüllülerden oluşan bir platform kurduk. Sesimizi eylemlerimizle duyurmaya çalıştık. Bugün Bafa için hocalarımızın hazırlayacağı reçete önümüze konulacak” dedi.

 

Aydınlık Gazetesi - 07.12.2014, Pazar (Aykut Kurt)