07.06.2017 / ‘İklim Sorunu En Büyük Mesele’


“Geleceğimi Koruyorum” projesi kapanış toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı” ve “Milli Eğitim Bakanlığı” işbirliğiyle gerçekleştirildi.
Geleceğimi Koruyorum
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesindeki “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı” ve “Milli Eğitim Bakanlığı” işbirliğiyle gerçekleştirilen “Geleceğimi Koruyorum” projesi kapanış toplantısında “Hayata geçirilen bu proje kapsamında evlatlarımız yüksek hassasiyetler kazandılar” dedi.

“İsrafın Önüne Geçersek…”

Kentleşmenin, sanayileşmenin, katı atıkların büyük çevre sorunlarına sebep olduğunun altını çizen Erdoğan, “Küresel ısınma nedeniyle yaşanan iklim sorunları, gelecek yüzyılın en önemli meselesi olacaktır. Çölleşme ve kuraklık, küresel bir sorundur. Dünyada bu sorundan etkilenmeyen hiç kimse yoktur. Her yıl 100 milyon hektardan fazla tarım arazisi yok olmaktadır. Aynı şekilde 5 milyon hektarın üzerinde orman arazisi maalesef tahrip olmaktadır. Tüm bunlar 1 milyar insanın gıdaya ulaşımına manidir” diye konuştu. Erdoğan, küresel gıda üretiminin her geçen gün azaldığını, gelişmiş ülkelerin sanayileşirken yaptığı tahribatın bedelini yoksul ülkelerin ödediğini vurguladı. Bu nedenle sorunların merkezinde zihniyet meselesinin bulunduğunun peşinen kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Toprak ve su kaynaklarının yönetimini doğru yapar, çevre dostu politikalar geliştirir, israfın önüne geçersek çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakabiliriz” vurgusu yaptı.

Gazete Vatan - 07.06.2017, Çarşamba